Nieuw metalfestival met Metallica: Sonisphere naar Nijmegen

Voor fans van harde rock en metal is het in Nederland al enige jaren behelpen op festivalgebied. Het ooit grootse festival Dynamo is allang verleden tijd en na enkele edities ging Fields Of Rock ter ziele vanwege te weinig grote en goede namen, relatief hoge entreeprijzen en een driedaags Belgisch Graspop in de buurt dat veel Nederlanders trekt met meer bands voor hetzelfde geld. Brengt het concept Sonisphere, een nieuw rondreizend metalfestival dat vanaf 2010 wereldwijd zou moeten touren, daar vanaf dit jaar verandering in? Nog niet helemaal, maar het is mogelijk een begin: een eendaagse versie komt op zaterdag 20 juni 2009 naar het Goffertpark te Nijmegen, waar die dag negen bands zullen spelen met Metallica (foto) als de headliner. Ook Slipknot, Lamb of God en Mastodon zijn van de partij, meer bands worden binnenkort bekend gemaakt.

Vooralsnog doet komende zomer ook de landen Engeland, Duitsland, Spanje, Zweden en Finland aan, overal met Metallica als headliner. In Duitsland zijn ook plaatselijke grootheden In Extremo en Die Toten Hosen van de partij.

In Engeland duurt het feest in Knebworth overigens twee dagen – het bestaat er nog naast het harde festival Download ook – en daar wordt ook aan gezinnen met kinders gedacht: de Engelse editie krijgt ook Linkin’ Park over de vloer, evenals Finland trouwens. Of deze band hierdoor vijf weken eerder ook naar het Goffertpark komt, lijkt sterk. Volgens andere geruchten zou Nine Inch Nails ook meereizen met dit metalcircus, maar hierover is nog niets bevestigd.

Of dat inderdaad weer een metalfestival is of een concert van Metallica met heul veul voorprogramma’s, is aan u om te beslissen. De voorverkoop van Sonisphere (ook een teleurgesteld Metal Blog is niet weg van de naam) begint vrijdag 13 februari om 11.00 uur via Live Nation, kaarten kosten 75 euro, exclusief 10 procent (of daaromtrent) servicekosten. Wie geld teveel heeft, betaalt 175 euro voor een Deluxe Ticket, waarbij je gratis mag drinken en altijd vooraan staat. Oei, als ze daar maar geen verlies op lijden, met die bierdorstige metalheads…

Wat denken de liefhebbers: wordt dit in de toekomst dan wél een waardige opvolger voor Dynamo?

Metallica-drummer Lars Ulrich kondigt Sonisphere aan:

facebook share facebook share

22 Reacties // Reageer

22 thoughts on “Nieuw metalfestival met Metallica: Sonisphere naar Nijmegen

  1. Storm

    Haha @ dat stukje op metal.blog :)

      /   Reply  / 
  2. Joris Rietbroek Auteur

    De logo’s van Prodigy en Nine Inch Nails staan inderdaad vermeld op de – nu nog algemene – perspagina, maar of dat ook betekent dat ze op alle edities staan?

      /   Reply  / 
  3. Etienne

    ik hoorde ook dat the pendulum zou komem. maar ik van dat muziekaal niet zo heel erg in het rijtje liggen xP.

      /   Reply  / 
  4. Michel

    Prodigy op een metalfestival?

    Doe mij maar Slayer!!!!!

      /   Reply  / 
  5. Joost

    Ik vraag me af of er animo is voor die deluxe kaartjes. Het is nou niet echt waar je als zakentripje naar toe gaat, en ik zie de gemiddelde metal-head niet een deluxe ticket kopen om VIP te headbangen.
    Ik hoop trouwens niet dat NIN hierbij zit. Past niet in het rijtje.

      /   Reply  / 
    1. reinier

      Als je met een groepje gaat, kan het best voordelig drinken zijn als er eentje een deluxe kaartje aanschaft en de rest de hele dag van gratis drank voorziet…

        /   Reply  / 
  6. cp barbe

    ja inderdaad slayer lijkt me wel weer es lekker!!!
    en doe ook gelijk aborted en morbid angel.
    lekker hakken.

      /   Reply  / 
    1. Linda

      Tja, Slayer… Had je vorig jaar naar Waldrock moeten gaan!

        /   Reply  / 
  7. Michel

    Hé iemand enig idee hoe snel dit feestje is uitverkocht? Goffert is volgens mij niet zo binnen een dag uitverkocht lijkt me.

      /   Reply  / 
  8. Pingback: Nine Inch Nails neemt (voorlopig?) afscheid met nieuwe tournee | Alternative

  9. Dick

    Kaarten zijn nog steeds beschikbaar.

    Belangrijker is voor mij hoe lang duurt het optreden van Metallica op zo’n festival? Iemand een idee? Op sonisphere staat nog altijd niks vermeld. Voor 2 nummers van Metallica vind ik het zonde, dan maar liever naar Keulen.

      /   Reply  / 
  10. Joris Rietbroek Auteur

    Metallica wil meestal tenminste twee uur spelen, anders komen ze niet eens hun bed uit. Dus denk dat je daar wel vanuit kunt gaan.

      /   Reply  / 
    1. Dick

      Geweldig, dat klinkt goed. Bedankt voor deze mededeling.

        /   Reply  / 
  11. Dick

    Ik heb nog een hoop vragen die ik eigenlijk zou willen stellen aan de organisatie van het festival, maar een telefoonnummer om dit soort dingen te vragen zie ik niet. Ik hoop dat iemand hier een antwoord op een van de vragen heeft, dan alvast bedankt daarvoor.

    Vragen:
    Metallica zal denk ik pas het laatst aan de beurt komen vermoed ik zo, kan je zo laat komen wanneer je wil op het Goffertfestival? Bijvoorbeeld een uur of twee van te voren (als we de tijd weten hoe laat ze optreden natuurlijk)
    En weet iemand hoe laat zo ongeveer optreden? Tot hoe laat gaat dit festival meestal door op zo’n dag? En hoe zit het met de plaats als je rolstoelkaartjes hebt gekocht, zit je dan vooraan of aan de zijkant of ergens anders? Degene met wie ik mee ga zit namelijk in een rolstoel.

      /   Reply  / 
  12. Joris Rietbroek Auteur

    Probeer ‘t anders eens via [email protected], wellicht dat je dan antwoord krijgt. Ik weet natuurlijk niets zeker, maar logischerwijs zou je gewoon de hele dag het terrein op moeten kunnen, ook twee uur voor Metallica. Ik gok dat Metallica ergens tussen acht en negen uur begint en tot elf uur speelt, maar dit zal later nog wel bekend worden gemaakt. Die rolstoelverhogingen staan meestal wat achterin (in ieder geval bij Lowlands zo), ergens ter hoogte van de geluidstoren, wat meer achteraan dus. Zal je zien dat ze het op Sonisphere net weer anders doen, maar zo is het gebruikelijk.

      /   Reply  / 
    1. Dick

      Bedankt voor de tip, ik heb een mail gestuurd naar mojo.nl Ik hoop dat ze meer hierover kunnen vertellen.

        /   Reply  / 
      1. Dick

        Nog geen reactie van mojo gekregen. Er moet toch iemand zijn die hier meer van afweet? De sonisphere organisatie laat hierover nog weinig los. Ik heb niet het idee dat ze een programmalijst met tijden gaan plaatsen op hun site. ‘Binnenkort vind je uiteraard een mooi en volledig tijdschema op deze website!’ Binnenkort is zo’n vage term.

          /   Reply  / 
  13. nout

    Hoi let wel op het is in een park dus je moet ver lopen met de rolstoel om ook maar ergens te komen. ga gewoon en je ziet het wel. er zullen zeker mensen zijn die je helpen aan een mooie plek. en nu maar hopen dat ze er zin in hebben en een goeie show geven want op dit moment staan ze voor mij onderaan. groeten uit ervaring.

      /   Reply  / 
  14. Dick

    Hoi. Ze zijn wel eens beter geweest wat betreft liveoptredens. De laatste keer dat ik bij een Metallica concert ben geweest was in 1993. Heb hier thuis nog een dvd liggen waar twee live concerten opstaan. Een uit 1993 en de ander uit 2008, die uit 1993 kijk ik liever dan die van 2008. Hetfield lijkt niet meer met zo veel passie op te treden als voorheen. De leeftijd gaat denk ik ook een rol spelen. Maar ik wil er wel graag heen. Wij gaan voornamelijk voor Metallica, de rest boeit me niet zoveel.

      /   Reply  / 
    1. Wouter

      haha nout,

      dat is total onzin !!
      ik ben 30 maart nog in Ahoy gespeeld en James ging helemaal los!! ik heb ook de dvd’s van de jongere jaren en uiteraard zijn die goed maarja kijk het verschil is tussen 2003 en 2009, ze zijn live op hun top momenteel

        /   Reply  / 
      1. Dick

        Misschien heb je gelijk, ik ben de afgelopen jaren niet meer (door omstandigheden) live bij een concert van hun geweest. Ik kan dus alleen maar uitgaan van het concert waar ik de laatste keer ben geweest jaren terug of hoe ze overkomen op de dvd. En dan moet ik zeggen dat Hetfield er wat uitgeblust overkomt op het concert uit 2008. Sommige nummers komen er wel wel goed uit, vind ik zelf, maar andere weer minder. Maar dat kan goed aan de leeftijd van de heren liggen.
        En ik geloof best dat ze zo goed mogelijk hun best doen om er een mooi concert te geven. Ik heb er ook veel zin in om ze weer eens live te zien optreden. Al zou ik graag nog steeds willen weten hoe laat ze optreden, dat vind ik op het ogenblik veel belangrijker.

          /   Reply  / 
  15. Dick

    Alsof ik het overde duivel heb, sonisphere heef tzij ntijden bekend gemaakt, super!

    11.00 – 11.30 THE SWORD
    11.50 – 12.30 MASTODON
    12.50 – 13.30 PENDULUM
    13.50 – 14.40 KAMELOT
    15.00 – 15.50 LAMB OF GOD
    16.10 – 17.10 DOWN
    17.30 – 18.30 KORN
    19.00 – 20.15 SLIPKNOT
    20.45 – 22.45 METALLICA

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>