Nooit meer horen? (2) – Wavves

Voor verse bands met als grootste hobby trommelvliezen geselen, veranderen vaste rubriek-naampjes op Alternative Blog spontaan. Dat was zo bij de eerste kennismaking met trio A Place To Bury Strangers, en dat gebeurt weer nu we de muziek van Wavves grondiger hebben bestudeerd, na de eerste goeie-god-wat-een-tyfusherrie-reactie. Maar wel lékkere tyfusherrie, wat dus niet betekent dat we deze herrieschoppers nooit meer willen horen. Wavves is, net als het onlangs alhier opgemerkte Crocodiles, nog een trashy band – live althans – uit San Diego, in het uiterste zuiden van sunny state Californië. Daar komt kortom meer lawaaiïge muziek vandaan die ondanks de afkomst het daglicht nauwelijks verdraagt.

En dat terwijl oprichter/songschrijver/gitarist/zanger Nathan Williams ook een hoorbare feel heeft met surf-achtige sixties rock ‘n roll, maar dan begraven onder bakken gitaarnoise en feedback. Tweede, zeer lo-fi en bij vlagen absurd hard album Wavvves heeft Williams net als z’n debuut alleen gemaakt en is inmiddels uit op het Fat Possum label. Live is Wavves een duo, met drummer Ryan Ulsh. Afgaande op de albums kan dit live nog wel eens stukken compromislozer uitpakken dan soortgenoot No Age.

Als de gitaren van Williams niet stofzuigen, snijden ze wel schel dwars door je hersenpan, in ziedende punkrock à la Summer Goth 2 of nog het meest in Killr Punx, Scary Demons, dat Wavvves na een krap half uurtje ronduit claustrofobisch afsluit. Maar in de beste nummers wordt het gepriegel opzij gezet en smelten pop, nijdige Ramones-punkrock en vuilnisbakkenherrie echter perfect samen. Zonder het vuige randje waren No Hope Kids, So Bored of Ghost Ramp 4 in de utopische wereld van ondergetekende bescheiden hits.

Wavves geeft enige mp3′s weg via RCRD LBL.

Wavves live

Officieel of fanvideo? Wavves – So Bored

facebook share facebook share

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Nooit meer horen? (2) – Wavves

  1. Milou

    jammer dat ze een maand geleden 2 shows in NL hebben gedaan ;) . maar ik denk (en hoop, want kon niet aanwezig zijn door niet-in-het-land-zijn) dat we ze vast wel snel terug zullen hebben hier :) .

      /   Reply  / 
  2. kale eddie

    prima debuut album trouwens

      /   Reply  / 
  3. Joris Rietbroek Auteur

    @ Milou Is dat jammer? Fijn toch dat ze geweest zijn? :) Ik was er alleen niet bij, ieder cluboptreden in het land bijhouden is immers ondoenlijk.

      /   Reply  / 
  4. Milou

    @joris: nou, jammer dat mensen die het hier lezen, net gemist hebben ;) . eind mei staan ze op het Primavera Festival te Barça, dus verwacht wel dat ze meerdere shows in EU doen dan :) .
    gelukkig kunnen we altijd nog goede vriendjes WOODS op Motel Mozaique gaan kijken! :)

      /   Reply  / 
  5. baran

    wat een ongeïnspireerde hoop herrie, duidelijk teveel Guided by Voices geluisterd die wél goed waren en gedacht hetzelfde trucje ook te kunnen, nee Wavves dit klinkt nergens naar

      /   Reply  / 
  6. freakystyle

    @Milou: Ik denk dat liefhebbers van Wavves toch beter naar Health kunnen kijken op MoMo, die tegelijk spelen met Woods, die zijn net zo hard en gaan net zo compromisloos te werk. Woods is toch meer folk. Een van de moeilijkste keuzes van het festival overigens, maar ik ben waarschijnlijk bij Health te vinden.

    @Joris: Ga jij nog naar Motel Mozaique?

      /   Reply  / 
  7. Joris Rietbroek Auteur

    Jawel, vrij. en zat. aanwezig.

      /   Reply  / 
  8. Freakystyle

    dan zal ik wel even hallo zeggen, zie je er zo uit als op je last.fm-plaatje?

      /   Reply  / 
  9. Joris Rietbroek Auteur

    Jawel, zie ook colofon, in het echte leven nog veel knapper natuurlijk. :)

      /   Reply  / 
  10. Milou

    pssst, vrijdag 19 juni Wavves in Paradiso :) .

      /   Reply  / 
    1. Bas

      Geil

        /   Reply  / 
  11. Pingback: Wavves terug met King Of The Beach, concert in Paradiso | Alternative

  12. Pingback: Review: Wavves – King Of The Beach | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>