Video’s: Them Crooked Vultures (Grohl, Homme, Jones) in Chicago

Het was even wachten op enigszins fatsoenlijk beeldmateriaal, but there it is: enkele redelijke filmpjes van het allereerste optreden van supergroep Them Crooked Vultures, afgelopen zondagavond in de Metro Club te Chicago. De voortekenen klopten kortom. Foo Fighter Dave Grohl, Queen Of The Stone Age Josh Homme, Led Zeppelin’s John Paul Jones en extra gitarist Alain Johannes (QOTSA) stonden een klein anderhalf uur op het podium en bliezen in die tijd een compleet volgepakte zaal omver, aldus een laaiende recensie in de Chicago Tribune.  

Wat is er in elk geval te horen? Dat Them Crooked Vultures hard rockt op een Queens-achtige manier en dat Dave Grohl die snelle, waanzinnig strakke en soepele drumstijl van ‘m nog niet verleerd is. Onderaan: een studio-voorproefje van luttele seconden, afkomstig van het album Never Deserved The Future, uit op 23 oktober.

Nu is het nog wachten op de bevestiging van Them Crooked Vultures op de zaterdag Lowlands 2009, als Eric Corton er vorige week op 3FM er tenminste niet naast zat. Het kan echter bijna niet mis, nu zowel de festivals Pukkelpop in Hasselt en Rock en Seine in Parijs ook een ‘surprise act’ hebben aangekondigd ‘met daarin namen die uw oren zullen doen klapperen.’ Is u er klaar voor?

Met de bij elkaar anderhalve minuut durende fragmenten hieronder zult u het voorlopig moeten doen.

Them Crooked Vultures @ Metro, Chicago (1)

(2)

Studiovoorproefje: Nobody Loves Me And Neither Do I

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Video’s: Them Crooked Vultures (Grohl, Homme, Jones) in Chicago

  1. Sander

    Klinkt lekker! Maar hoop niet dat het exact QOTSA zal zijn. Hoop nog iets meer verrast te worden. Ook al heeft 75% van de bandleden in QOTSA gezeten.

      /   Reply  / 
  2. Maarten O

    Klinkt echt goed dat laatste filmpje kun je wel een beetje Led Zeppelin invloeden horen en wat ben ik blij dat ik volgende week naar pukkelpop ga.

      /   Reply  / 
  3. Tim

    Op de Melkweg-site staat dat ze er komende woensdag optreden, voorverkoop begint dinsdagavond om 18:00 uur, 1 kaart per persoon…

      /   Reply  / 
  4. edgar

    19 augustus staan ze in de Melkweg. De voorverkoop begint de 18e om 18.00 uur, maximaal 1 kaartje per persoon à 37,50 euro…

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Them Crooked Vultures geeft woensdag concert in de Melkweg | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>