Rotterdam steunt heropening Nighttown als Mytown

Na maanden van gesteggel en onzekerheid lijkt het er nu echt op dat Nighttown op 21 maart 2008 heropent. De bekende naam verdwijnt: de tegen die tijd rigoreus verbouwde popzaal annex danceclub gaat vanaf volgend jaar Mytown heten. De Rotterdamse horecaondernemers Tieleman (van oa. restaurant in de Euromast) investeren zo'n 5 miljoen euro in het poppodium. Aan de gemeente Rotterdam hebben zij een bijdrage van 650.000 euro gevraagd. Ook al wordt er met wethouder Kaya (cultuur) nog onderhandeld over de hoogte van dit bedrag, gemeentelijke steun is wel zeker. Daarmee lijkt nu echt niets meer heropening in de weg te staan.

Nighttown sloot circa een jaar geleden de deuren na een faillissement. Meerdere pogingen tot een doorstart strandden het afgelopen jaar, in maart van dit jaar trokken de beoogde nieuwe exploitanten zich op het allerlaatste moment terug, waardoor de situatie terug bij af was.

Met de investering van Aryan en Willem Tieleman lijkt het niet meer fout te kunnen gaan. Als creatief directeur schuiven zij de bekende Rotterdamse dance-organisator Ted Langenbach naar voren. Verder zetten zij in op een milieuvriendelijke, duurzame club. Zo zou de deining van de dansvloer, als er dus flink gedanst of gesprongen wordt, energie moeten opwekken. En overal komen milieuvriendelijke LED-lampen te hangen. De capaciteit van de grote zaal wordt uitgebreid van 1000 tot 1400 bezoekers met behulp van enorme balkons. Ook is er ruimte voor een ruimere tweede zaal.

De eerder dit jaar weer financieel geïnjecteerde Stichting Live At Nighttown blijft intussen concerten organiseren in Mytown. Nu doet de stichting dit al op andere locaties, zoals de Rotterdamse Schouwburg. Op 30 oktober treedt daar onder de vlag van Nighttown Lisa Gerrard op.

De naam van Nighttown wordt veranderd in verband met alle gebeurtenissen en negatieve publiciteit van het afgelopen jaar. De ondernemers Tieleman willen een frisse start maken. Ik snap ze wel, al zullen genoeg mensen ook erg goede herinneringen hebben aan de naam Nighttown. Die is al heel bekend, dus is het best gedurfd om die naam zo in de prullenbak te kieperen.

Blij dat Nighttown/Mytown volgend jaar weer opent? En wat vinden jullie van het hipper klinkende Mytown? Laat het weten in de comments!  

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Rotterdam steunt heropening Nighttown als Mytown

  1. Lilliana Neves

    Ik werk zelf in de horeca en het idee klinkt goed. Het lijkt me hartstikke leuk om er te werken.

    Dus bent u op zoek naar een betrouwbare, flexibele medewerker bediening. Neem dan contact met mij op. [email protected]

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>