Spinvis brengt eerbetoon aan 80-jarige Simon Vinkenoog

SpinvisEn hij had nog zo beloofd in 2008 niets van zich te laten horen vanwege een nieuw album en een bijbehorende film… Maar ja, Erik de Jong die wij beter kennen als Spinvis lijkt absoluut niet stil te kunnen zitten. Zeker niet als zijn goede vriend en poëtische partner in crime Simon Vinkenoog op 18 juli tachtig jaar wordt. Ter ere van die verjaardag komt Spinvis met Ritmebox, een uitgave in boekvorm mét een cd. In een harde kaft en in een gelimiteerde oplage van 2000 genummerde exemplaren.   

Spinvis omschrijft het album op de achterkant van het boekwerk als volgt: "Een reis. Een reis door het geluid. Door het geluid van tachtig jaar. Het geluid van Simon Vinkenoog. Simon zingt, spreekt, roept, hikt en huilt. Als dichter. Als leraar en profeet. Als ooggetuige, Simon Vinkenoogfigurant, overlevende, aanstichter en chroniqueur van de womderlijke wentelingen van onze tijd."

Ritmebox belooft een collage van muziek en geluid, samengesteld uit vele uren archiefmateriaal, gemonteerd en op muziek gezet door Spinvis. De uitgave verschijnt op 14 juli en wordt zaterdagavond 12 juli gepresenteerd in dierentuin Artis te Amsterdam.

Ritmebox is niet de eerste samenwerking tussen Spinvis en Simon Vinkenoog. Een paar jaar terug verscheen Ja! uit, met daarop zeven gedichten voorgedragen door Vinkenoog, voorzien van muziek door Spinvis en zijn vaste begeleidingsband. Eerdere optredens met deze stukken vonden plaats op De Parade. Op Ritmebox dus meer Vinkenoog-voordrachten op Spinvis-muziek? We hoorden op Ja! al hoe goed dat kan uitpakken…

Een nieuw album van Spinvis wordt verwacht in de loop van 2009.

Spinvis en Simon Vinkenoog – Talatta

Lees ook:
- Spinvis zorgt voor magische kerstavond in Paradiso
- Spinvis live op Crossing Border
- Album van de Week – Spinvis – Goochelaars en Geesten

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Spinvis brengt eerbetoon aan 80-jarige Simon Vinkenoog

  1. freakystyle

    Ja! was oneindig maal interessanter dan het geneuzel van Spinvis. Alleen die eerste plaat van Spinvis is nog wel grappig, maar Simon Vinkenoog is het echte werk. Vooral de gnomendans van Paul van Ostaijen op Ja! is briljant, met name ook live.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: R.I.P: Simon Vinkenoog in beeld en geluid op Spinvis’ muziek | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>