Vier Nederlandse bands voor optredens naar New York

Hospital BombersVier Nederlandse bands trekken in de tweede helft van oktober naar New York voor een optreden op de CMJ Music Marathon, van 21 tot en met 25 oktober. Bonne Aparte, Adept (die twee bands delen heel handig bandleden), The Moi Non Plus spelen op een zogenoemde Subbacultcha!- avond op 22 oktober, Hospital Bombers geeft een 'eigen' optreden op de openingsavond van het evenement. Uiteraard is het doel van de optredens om de kans op media-aandacht en belangstelling uit de lokale muziekindustrie te vergroten.

Bonne Aparte, Adept en The Moi Non Plus staan in de zaal Cake Shop in de hippe buurt Lower East Side geprogrammeerd volgens de zogenoemde sandwichformule tussen de Noord-Amerikaanse bands Women (Canada) en Skeletons (VS) in. Waar de Hospital Bombers in New York spelen is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Hospital Bombers, Bonne Aparte en Adept brachten het afgelopen jaar al ieder in hun eigen soort sterke albums uit, die door de Nederlandse muziekpers goed werden ontvangen. Het debuut van duo The Moi Non Plus verschijnt komend weekend: voor de cd-presentatie in de Amsterdamse Bitterzoet kun je nog kaarten winnen.

Het debuutalbum van The Moi Non Plus is de eerste release op het label van het Subbacultcha!-platform, daarna gaat de band op tournee, waarbij het kortom niet bij Nederland blijft. En dat is een goed iets, dachten wij. Dat deze vier bands verder allemaal de internationale underground erkenning mogen krijgen die ze verdienen.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Vier Nederlandse bands voor optredens naar New York

  1. Freakystyle

    Het album van Bonne Aparte was volgens mij de eerste plaat op Subbacultcha (weliswaar in samenwerking met Wham Wham, maar toch).

      /   Reply  / 
  2. Joris

    Was inderdaad een samenwerking, maar officieel is Bonne Aparte idd op Wham!Wham! uitgekomen. Op de hoes van The Moi Non Plus prijkt ook ‘subbacultcha! / sb 001

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Weet u nog? - Alternative Blog in oktober 2008 | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>