In Première: De Staat – Wait For Evolution

Voor een tweede, weirde videoclip sloeg Nijmeegse rockband De Staat handen ineen met Vlaams regisseur Koen Mortier, bekend van de Herman Brusselmans-verfilming Ex-Drummer. Het moeten op z’n zachtst gezegd inspannende, koude opnames zijn geweest, zeker als het om die fraaie onderwaterscenes gaat. Verder gebeuren er vreemde, verrassende dingen, georganiseerd chaotisch gefilmd, met een rood busje en iets raars in een huisje in de bossen bij Antwerpen. Dat niet alles even goed te volgen is door de donkere setting en de schokkerige beelden, zal de opzet zijn, maar is soms wat storend. Dat u de kijker denkt: wat gebeurt hier in vredesnaam?
En ja, ook de figuranten waarnaar de band op zoek was, hebben in het bos hun rol gekregen. Wie erbij was: zoek jezelf!

En het nummer zelf? The Fantastic Journey Of The Underground Man was wellicht de ultieme radiosingle van debuut Wait For Evolution, het titelnummer is een van de sterkste recht toe, recht aan rocknummers op het album. Gaat erin als cake.

Intussen gaat het De Staat onverminderd voor de wind: je zult de band komende zomer op tal van kleinere en grotere festivals (Parkpop in Den Haag) zien, ook in het buitenland: zelfs een spot op het Hongaarse Sziget-festival is bevestigd.

Recht zo die gaat, zeggen we dan.

De Staat – Wait For Evolution

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “In Première: De Staat – Wait For Evolution

  1. Mitchel Quix

    De sfeer van de clip sluit perfect aan bij het nummer!

      /   Reply  / 
  2. Johan

    Moest toch wel even wennen aan die nieuwe clip. Niet zo lichtverteerbaar als de vorige, maar wel kunstzinnig. Wait For Evolution is wat mij betreft een van de betere nummers op het album, maar niet het allerbeste. Als ik goed ingelicht ben, wordt Habibi de volgende single. Ook dat nummer is goed, maar ik zou de achterban toch eens mee laten beslissen als ik De Staat was. Het album is geweldig, maar de single-keuzes konden beter! ;)

      /   Reply  / 
  3. Pingback: De Staat naar Lowlands en Glastonbury, nieuwe tour, gratis download | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>