In Première: The Black Atlantic – Fragile Meadow

The Black AtlanticBijna een jaar na de release van debuut Reverence For Fallen Trees, is de de status van Groningse folkgroep The Black Atlantic nog altijd rijzende. Langzaam aan werd de schoonheid op het fraai verstilde album door steeds meer mensen opgemerkt. Intussen maakt de band zich op voor alweer een derde tournee door de VS en is de plaat genomineerd voor een 3VOOR12-award. Dankzij een eerdere Amerikaanse tour én YouTube, maakte de band kennis met een Canadese danseres uit Toronto. Zij bleek op YouTube een filmpje te hebben gezet met één van haar improvisaties, bedacht op muziek van The Black Atlantic.

Toevallig zou de band in juni ook in Toronto zijn voor een showcase op het NXNE-festival. Reden genoeg om de danseres te benaderen voor een plan: een video voor Fragile Meadow, waarin zij op verschillende locaties in Toronto dansend te zien is. Dat pakt in al z’n eenvoud heel fraai uit.

Een derde Noord-Amerikaanse tour voor oktober dit jaar is al bevestigd voor de bandaangekondigd. The Black Atlantic zal onder meer te zien zijn op het Culture Collide Festival in L.A. van het muziekblad FILTER, de Indie Music Week in Toronto en muziekconferentie CMJ New York. Mooie ontwikkelingen voor The Black Atlantic kortom, maar eerst staat komend weekend nog Haldern Pop in Duitsland op het programma.

The Black Atlantic – Fragile Meadow

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “In Première: The Black Atlantic – Fragile Meadow

  1. Robert

    Leuk! Niet op Sziget toch?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>