Gang Of Four werkt aan nieuwe muziek (live-video’s)

In 2005 kwam de behoorlijk legendarische postpunkband met funktic Gang Of Four uit Leeds weer bij elkaar. Het kwartet nam oud werk van beroemde albums als Entertainment! (1979) en Solid Gold (1981) opnieuw op voor de cd Return The Gift. En wat bleek: met een eigentijdse productie kwamen die strakke nummers beter, scherper en venijniger uit de verf dan ooit tevoren en ook de nieuwe live-optredens mochten er wezen. Dat vond de band zelf ook: Gang Of Four momenteel druk in de weer met het schrijven van nieuwe muziek.

"We kwamen erachter hoeveel lol we weer met elkaar hadden", zegt bassist Dave Allen. "De nieuwe nummers verschillen niet ontzettend veel van wat we tot nu steeds gedaan hebben. De fans mogen blij zijn: het nieuwe werk lijkt veel op de muziek van Entertainment!, maar dan nog wat agressiever en hoekiger." Lol of niet, oorspronkelijke drummer Hugo Barnwell schijnt om persoonlijke redenen niet mee te doen.

Wanneer er een nieuw Gang Of Four-album uitkomt, is nog onduidelijk. Het lijkt me echter dat je als ouwe rotten geen nieuwe muziek meer gaat maken en opnemen om er vervolgens niets mee te doen.

Check deze oude en nieuwere video's en hoor nog eens duidelijk waar oa. Franz Ferdinand, Bloc Party en The Rapture de mosterd hebben gehaald.

Gang Of Four – Damaged Goods (live in 1979)

Gang Of Four – Anthrax (live op South By Southwest 2006)

Gang Of Four – To Hell With Poverty (live in 1981)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>