In Première: Coldplay – Violet Hill

Still uit video Violet HillNieuwe video's zie je in de rubriek In Première.

Nog nooit kregen we zo'n goede blik op het wat scheve gebit van zanger Chris Martin als in deze gloedjenieuwe video van zijn band Coldplay. De clip bij nieuwe single Violet Hill laat ons de band als een soort militair tamboerorkest van zo'n 100 jaar terug zien, zwervend door de (Spaanse?) heuvels en muziek makend voor een of ander groot landhuis. Het valt je vast direct op hoe het grootste deel van de video in paarse/violette tinten is geschoten.

Het nummer zelf kennen we inmiddels dankzij de gratis download PR-actie, en het moet gezegd: Coldplay klinkt in Violet Hill stukken vitaler dan in de meeste nummers van de wel erg dichtgesmeerde voorganger X & Y. Het liedje heeft de vertrouwde warme pianoklanken, maar biedt ook voor Coldplay's doen opvallend stevig gitaarwerk en een wat onheilspellend galmeffect op Martin's warme stem. Goed liedje, wat trouwens ook geldt voor het al gelekte, speelse titelnummer, waar je inderdaad de beloofde exotische invloeden in terughoort.

Of producer Brian Eno de band inderdaad naar een hoger plan heeft weten te tillen, horen we officieel vanaf 13 juni: dan komt het vierde Coldplay-album Viva La Vida Or Death & All His Friends uit.

Coldplay – Violet Hill: hoe luidt jouw oordeel?

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “In Première: Coldplay – Violet Hill

  1. Herman

    Na de meer-van-hetzelfde-plaat X & Y een verademing! Eindelijk begint Coldplay weer trekken van een goede band te vertonen, namelijk het ontwikkelen in het muziekmaken, maar toch herkenbaar blijven. Goede zaak, fijne single.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>