Video’s: My Bloody Valentine speelt eerste concert in 16 jaar

My Bloody Valentine, 13 juni, LondenVoordat de Britse shoegaze- legende My Bloody Valentine échte concerten geeft in de Londense Roundhouse, Manchester en daarna op enkele festivals zoals Roskilde, heeft de band vrijdagavond een soort try-out gehouden in de Londense ICA. Een klein publiek kon deze 'openbare repetitie' bijwonen, zoals voorman Kevin Shields het zelf omschreef, het eerste optreden van My Bloody Valentine in maar liefst 16 jaar tijd. De officiële comeback begint vanaf vrijdag 20 juni.

My Bloody Valentine begon in de ICA met de beste aftrap denkbaar: openingsnummer Only Shallow van het laatste album Loveless uit 1991. Het schijnt dat mensen met epileptische klachten beter weg kunnen blijven: de band gebruikt een psychedelische backdrop en veel stroboscoop-lichten… Past prima bij de heftige gitaarnoise, dat wel.

In totaal speelde band zes nummers van Loveless, vier van album Isn't Anything uit 1988 en het 20 minuten durende You Made Me Realise als afsluiter, de eerste single die de band ooit uitbracht op het Creation-label. Nog geen reports over de kwaliteit van nieuw werk: een nieuw album van de band schijnt nog dit jaar uit te komen.

Al deze info maakt mij zeer hongerig naar een My Bloody Valentine-show, maar Nederlandse of Belgische optredens staan nog niet in de planning. Het dichtste bij is de show in Parijs op 9 juli en ik heb Rock Werchter verkozen boven een bezoek aan Roskilde. Kan Lowlands nog een wondertje verrichten misschien?

Setlist ICA, Londen, 13/06/2008:

'Only Shallow'
'You Never Should'
'Honey Power'
'I Only Said'
'Cigarette In Your Bed'
'Thorn'
'Nothing Much To Lose'
'To Here Knows When'
'When You Sleep'
'Slow'
'Blown A Wish'
'Soon'
'Feed Me With Your Kiss'
'Sueisfine'
'You Made Me Realise'

Amateurvideo's (geluid kan kortom beter, maar de sfeer weergave is uitstekend!):

My Bloody Valentine – Only Shallow

Only Shallow (beroerder geluid, beter beeld van dichtbij)

Fragmentje When You Sleep

Lees ook:
- My Bloody Valentine speelt op Roskilde
- 'My Bloody Valentine begaat een Radiohead'
- My Bloody Valentine treedt na 16 jaar weer op
- Nog dit jaar nieuw album van My Bloody Valentine?

 

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Video’s: My Bloody Valentine speelt eerste concert in 16 jaar

  1. Hans Vrijmoed

    MBV in de Alpha? Nou nee… Hopelijk voor de fans in NL gewoon een zaalshow en anders de Grolsch van Lowlands. Ik laat na Roskilde wel weten hoe het was. :)

      /   Reply  / 
  2. Jorisis

    Ik heb het niet over de Alpha hoor, alsjeblieft zeg, een spotje in de Grolsch voor Sigur rós daarentegen, ik zie het helemaal zitten. Al zal het wel wishful thinking zijn.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>