Arctic Monkeys in studio voor album nr. 3

Alex TurnerUitrusten of op z'n luie reet zitten doet Alex Turner wel als 'ie er kapot bij neer is gevallen, zo lijkt het. De meest onvermoeibare Britse muzikant van het moment heeft koud het knappe album The Age Of Understatement als The Last Shadow Puppet op de wereld losgelaten, of hij is deze week alweer de studio in gedoken om met de Arctic Monkeys om aan de opnames te beginnen voor een derde album. Net als bij voorganger Favourite Worst Nightmare zit James Ford (Simian Mobile Disco) achter de mengtafel voor de productie.

Volgens een babbel tussen NME en meneer Ford zou de nieuwe muziek van Arctic Monkeys wel eens een stuk 'psychedelischer dan voorheen' kunnen uitpakken, ook al is het productieproces van de derde Monkeys-plaat pas in een bijzonder pril stadium. "Ze hebben al een nummer klaar dat alweer massive klinkt en veel psychedelischer dan alles dat ze tot nu toe hebben gemaakt. Wees ook niet verbaasd als er opeens stukjes R 'n B in de muziek belanden. Deze jongens weten dondersgoed waar ze mee bezig zijn."

Als de Arctic Monkeys in dit tempo doorsjezen, zou een derde Arctic Monkeys-album zomaar nog dit jaar kunnen verschenen, na Whatever People Think I Am, That's What I'm Not uit 2006 en Favourite Worst Nightmare uit 2007. En dat terwijl er in augustus en oktober weer concerten met The Last Shadow Puppets gepland staan, ofwel Alex Turner en gabber Miles Kane met James Ford en 16-koppig orkest op het podium. Ook op 20 oktober in een uitverkocht Paradiso. Zo hard werken dwingt zonder meer respect af.

Arctic Monkeys – Teddy Picker

Zie ook:
- The Last Shadow Puppets naar Paradiso voor concert
- Review: The Last Shadow Puppets – The Age Of Understatement
- Video: Arctic Monkeys of Arctic Clowns?
- Video: Arctic Monkeys – Fluorescent Adolescent
- Album van de Week – Arctic Monkeys – Favourite Worst Nightmare

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Arctic Monkeys in studio voor album nr. 3

  1. Chelsea

    Geweldig..
    dan ook nog een mooie wintertour erbij en kom vooral 3x in nederland ofzo:D

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>