Debuutalbum Lungs van Florence and the Machine uit in juni

Ruim een jaar na een openings-optreden op London Calling te Amsterdam, komt een van de Britse ’beloftes voor 2009′ Florence and the Machine in juni met een volwaardig debuutalbum. Lungs is de titel van de plaat – Florence zegt tegenwoordig iets te hebben met longen, aldus Gigwise -, die werd geproduceerd door James Ford (Arctic Monkeys, Klaxons) en Paul Epworth (oa. Bloc Party). Op de MySpace van de jonge, roodharige Britse horen we hoe grillig gerammel is geëvolueerd in rijpere, mooier aangeklede songs als Girl With One Eye, Kiss With A Fist en het nieuwe Between Two Lungs, dat in ieder geval op de debuutplaat komt te staan.

Florence beschikt over een krachtige stem en vertelt graag opmerkelijke verhalen in haar liedjes. Die kunnen soulvol klinken (You Got The Love, inclusief harp), als vrolijke indiepop met aanstekelijke rock ‘n rollbeat (Dog Days Are Over) of juist rauw en punky, zoals in Kiss With A Fist, over een gezonde knokpartij in een relatie. Volgens getuigen is Florence op het podium een prettig gestoorde persoonlijkheid. Dat hoor je ook in een tekst als die van Girl With One Eye. Een verhaaltje zoals Kate Nash het ook had kunnen vertellen, maar dan stukken minder lief en schattig.

De exacte releasedatum voor Lungs is nog niet bekend; tot voor kort werd 6 juli genoemd. Het gevarieerde oeuvre tot nu toe, opmerkelijke covers van Beirut en Cold War Kids en een bij vlagen al imponerende zangstem kunnen ervoor zorgen dat Florence en haar band The Machine dit jaar in bredere kring gaat opvallen.

Florence and the Machine – Dog Days Are Over

Florence and the Machine – Kiss With A Fist (live)

Florence in het park – My Boyfriend Builds Coffins

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Debuutalbum Lungs van Florence and the Machine uit in juni

  1. Tom

    Ben erg benieuwd naar dat album! Alle demotjes die ik bij elkaar heb gesprokkeld zijn erg fijn, met Dog Days Are Over als absoluut hoogtepunt, briljant nummer!

      /   Reply  / 
  2. Harry

    Heb ze mogen meemaken als voorprogramma van MGMT. Na het hoofdoptreden ging Florence echt helemaal los op de dansvloer. Ik weet niet wat ze die nacht nog gedaan heeft maar de volgende morgen zagen we haar nog verdwaasd door de stad lopen :)

      /   Reply  / 
  3. Frank

    Leuk! heb zo ook als voorprogramma van MGMT gezien in mei vorrig jaar en dat was erg goed, nu nog een tourtje ergens in het na-jaar? net als muse die dan ook gaat touren door europa:)

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Florence and the Machine te horen in Nike-reclamespotje | Alternative

  5. Pingback: Florence and The Machine, Maxïmo Park naar Lowlands 2009 | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>