Nieuwe Arctic Monkeys: tien nummers, uit in augustus

De releasedatum voor de nieuwe, derde cd van Arctic Monkeys die eerder de ronde deed op het www, blijkt te kloppen: op maandag 24 augustus komt het nog titelloze verse Monkeys-album uit in Europa. Dat betekent kortom in de praktijk dat het nieuwe werk al te koop zal zijn in het weekend van Lowlands, waar de band optreedt. En uiteraard dat we de plaat dankzij een of ander lek vast voor die tijd al kunnen horen. Een titel voor het album is er nog niet, wel is de tracklisting onthuld van tien nummers, die allemaal zijn opgenomen tijdens de sessies met Queens Of The Stone Age-frontman Josh Homme in Amerika. Ook vaste producer James Ford (Simian Mobile Disco) heeft met de band opgenomen. 

In de Britse muziekpers wordt een aardige koerswijziging verwacht, vanwege de samenwerking met Homme, de langere haartjes en het Black Sabbath-shirt op de persfoto’s. Gaan de Arctic Monkeys een hardrock of stonerige kant op? We horen het in de loop van augustus.

De tracklisting van het nieuwe Arctic Monkeys-album luidt als volgt:

01 My Propeller
02 Crying Lightning
03 Dangerous Animals
04 Secret Door
05 Potion Approaching
06 Fire and the Thud
07 Cornerstone
08 Dance Little Liar
09 Pretty Visitors
10 The Jeweller’s Hands

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe Arctic Monkeys: tien nummers, uit in augustus

  1. Danny

    James Ford was toch niet bij de opnamesessies met Josh Homme? Wat ik er van begreep hebben ze opnamesessies gehad met Josh en James en uit de 25 opgenomen nummers een selectie gemaakt.

    Ik verwacht wel heel veel toffe B-kantjes en hopelijk nog een EP ofzo. Ze hebben zat nummers:)

      /   Reply  / 
  2. Pingback: ‘Kletskoek’-titel nieuwe Arctic Monkeys-plaat: Humbug | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>