Damon Albarn in race voor regie opening Olympische Spelen 2012

Gorillaz-bedenker en (inmiddels weer voormalig) Blur-zanger Damon Albarn krijgt mogelijk de opdracht van zijn leven in de schoot geworpen. De kans is aanwezig dat de muzikant de artistieke directeur wordt van de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen in 2012. Albarn zou zelfs al gesprekken hebben gevoerd met het Londense Olympisch Comité, aldus Britse media. Hij is niet de enige kandidaat: ook filmregisseur Stephen Daldry (Billy Elliot, The Hours) zou nog in de race zijn voor de prestigieuze opdracht. Een volgende afspraak met Albarn om te praten is nog ver weg: begin volgend jaar pas. “Vooralsnog is het allemaal speculatie”, aldus een woordvoerder van het comité.

Albarn heeft in ieder geval recent nog iets Olympisch’ getint gedaan. Hij maakte met Gorillaz-tekenaar Jamie Hewlett de BBC-promo voor de Olympische Spelen in China van 2008. Met ook nog de grote productie van de Gorillaz-opera Monkey: Journey To The West op zijn naam, zou het voor Albarn een interessante taak zijn om zoiets als duizenden simultaan drummende trommelaars op z’n minst te evenaren, of te overtreffen.

Qua muziek zou het met de Londense openingscermonie sowieso wel snor zitten, me dunkt. Tijd voor een fijne, eigenzinnige keus door het Olympisch Comité.

BBC Promo Olympische Spelen 2008

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>