Snoepje van de Week? London Calling – General Fiasco

Zijn het dit jaar de Ieren die voor de revelaties gaan zorgen op de aankomende London Calling? Van Villagers uit Dublin wordt een en ander verwacht, en ook qua springerige rock ‘n roll dient zich een belofte uit het land aan: General Fiasco, een trio rond de broertjes Owen en Enda Strathern, afkomstig uit de buurt van Belfast. Debuut Buildings is net uit en de band heeft met I’m Not Made Of Eyes, Sinking Ships, We Are The Foolish en Ever So Shy de juiste meebrulsingles in huis om hele mensenmassa’s op en neer te laten deinen. De groep werd sowieso al snel voor een groot publiek geworpen: in het jaar van oprichting, 2007, mocht General Fiasco nota bene al op Glastonbury staan.

Niks nieuws aan, die gitaarpop met een licht-ruwe sneer van General Fiasco, maar ‘t is wel lekker catchy, een beetje brutaal en energiek. Dat de band al mocht touren met onder meer The Wombats en The Pigeon Detectives – kennen we die nog? – zegt heel wat over de muziek. En als de jongens pech hebben ook iets over de houdbaarheid, maar dat zien we later wel weer. Eind mei speelt General Fiasco in elk geval ook nog als aanstormend talent op Pinkpop: tot die tijd moet het gaan. En daarna mag het trio op pad met Snow Patrol: rooskleurige vooruitzichten dus voor een band op koers richting grote populariteit.

Het enige bezwaar dat ik vooralsnog tegen General Fiasco kan bedenken, is meteen wel een flinke: leadzanger Owen doet me met z’n sneren wat te veel aan een jonge Jon Bon Jovi denken. Yikes. Maar wedden dat u dit wel helemaal leuk vindt?

General Fiasco  speelt op zaterdag 24 april op London Calling, om 19.30 uur in de Grote Zaal van Paradiso.

General Fiasco – Ever So Shy

General Fiasco – We Are The Foolish

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>