Luisteren: Muse – Neutron Star Collision (Love Is Forever)

Ja hoor, een kersvers nieuw nummer van Muse voor vampieren-tienerfilm Twilight: Eclipse genaamd Neutron Star Collision (Love Is Forever) gaat voor de verandering weer eens volledig over de top – niet alleen in de titel – en past in essentie perfect bij de bakvissendoelgroep die deze film aanspreekt. Een sentimenteel piano-intro met Queen-koorzang à la United States Of Eurasia leidt de boel in en gaat via een groots en pompeus ‘my love wil be forever’-refrein alsnog op de vertrouwd rockende toer. Al lijkt de band vooral enkele oude hits en het titelnummer van The Resistance te herkauwen.

Oeioeioei, de rest van de soundtrack bij deze film belooft veel en is vast een stukje beter. Want Muse klonk niet eerder zo als een parodie op zichzelf en komt met deze gemakzuchtige track dus mooi niet weg.

Of vind je dit wel een van de potentiële aanstekermomenten bij het concert in het Goffertpark op 19 juni?

Muse – Neutron Star Collision (Love Is Forever)

facebook share facebook share

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Luisteren: Muse – Neutron Star Collision (Love Is Forever)

  1. Robert

    Bijzonder matig dit XD

      /   Reply  / 
  2. Rob(V)

    Bestaan die nog? Bakvissen? Je bedoelt Joop ter Heul en haar vriendinnen? Ben benieuwd wat die van Muse hadden gevonden ….

      /   Reply  / 
  3. Patrick

    Wat heb ik een spijt dat ik naar Nijmegen ga.
    Gelukkig staan The Horrors in het voorprogramma.

      /   Reply  / 
    1. Rens

      Wat een bullshit, alsof dit nummer ineens de band minder maakt toen je besloot een kaartje te kopen.

        /   Reply  / 
      1. Frans

        Natuurlijk heeft het besluit, van Muse om dit cliché-matige ongeïnspireerde nummer daadwerkelijk uit te brengen, en dan nog wel onder het mom van de soundtrack van een commerciële film, invloed op het beeld van de artistieke integriteit en autonomie dat fans van de band hebben.
        Ze maken hier gewoon de keuze om de groep die hen juist om deze afwijking van de geaccepteerde norm waardeerde niet meer te bevredigen, en op deze manier een hele grote lucratieve markt aan te boren.

        Het zegt niets over de kwaliteit van oudere muziek, maar wel wat over de huidige instelling van de band.

          /   Reply  / 
        1. Joey

          hahaha wat is dat nou voor een reactie XD kom op man je denkt even de blits te maken met een aantal dure woorden (oef) maar dit is gewoon bullshit.
          Blijkbaar meet jij aan de hand van jouw eigen mening de mening van de fans.

          Je hebt altijd van die figuren die de top fan willen zijn en dan maar bepaalde nummers minder gaan vinden omdat zij op die manier claimen de echte muse sound te waarderen en de essentie van muse te kennen.

          en dat is nou exact wat jouw reactie dus bullshit maakt. vraag rond aan de echte fans de mensen die luisteren voor het plezier en niet voor de foutjes. dan word deze briljant verwoorde reactie ineens nog onzinniger dan dat hij nu al is.

          er zit een kruisje rechts bovenin. I suggest you click and be gone.

            /   Reply  / 
          1. Rob(V)

            Het zit je hoog Joey; je bent boos, zo veel is duidelijk. Deels heb je gelijk: men heeft altijd wat te zeuren als een band zich ontwikkelt langs andere banen dan welke een deel van de fans van het eerste uur graag ziet. Dat is van alle tijden: van Dylan die elektrisch ging tot onlangs Editors die de gitaren even laten voor wat ze zijn en op toetsen overstappen.
            Het heeft tegelijkertijd ook met het door mij eerder op dit blog naar voren gebrachte dilemma te maken: fans van het eerste uur vinden eerst dat iedereen naar deze of gene fantastische band zou moeten luisteren om zich vervolgens, wanneer de groep fans groeit, de band plots te commercieel vinden.
            Anderzijds verzand je met het soort discussies, die je nu voert, vaak in een eindeloos dispuut over wie nu een grotere of meer echte fan is. Een soort wedstrijdje ver-plassen.
            Niet doen joh, haal je schouders op en geniet lekker van de Muse die jij graag ziet.
            Veel plezier in Nijmegen!!

              /  
          2. Rob(V)

            En weer te snel op “reactie verzenden” geklikt; het moet dus zijn: “fans van het eerste uur vinden eerst dat iedereen naar deze of gene fantastische band zou moeten luisteren om vervolgens , wanneer de groep fans groeit, de band plots te commercieel te vinden”

              /  
    2. Royale With Cheese

      Als je alleen voor The Horrors nog gaat is dat spijtig, want de kans dat die nog in het voorprogramma staan is zeer klein. Muse heeft voor de zomertour een hele nieuwe lijst met support acts, zonder The Horrors.

        /   Reply  / 
      1. Robert

        Laten we het hopen. Heb dat Horrors is beluisterd en dat kan mij totaal niet bekoren.

          /   Reply  / 
  4. Patrick

    Ik heb Muse 2 keer eerder gezien 1 x op Lowlands wat ik bijzonder goed vond en 1 x in Den Bosch geluid was heel goed maar heb toen niets kunnen zien.
    Maar ik denk dat nu de mix tussen rustige en de wat ruigere nummers scheef raakt.

      /   Reply  / 
  5. Rens

    Ghinzu is trouwens één van de twee support acts en de andere wordt nog bekend gemaakt.

      /   Reply  / 
  6. soulless is everywhere

    Hahaha, weer een verschrikkelijk nummer zeg! Nog slechter dan sommige tracks van The Resistance. Van die kaartjes voor het Goffertpark valt niet echt meer af te komen, te zien aan de karrevrachten die worden aangeboden op marktplaats. Ach ja, met mooi weer zal het wel OK zijn, en ik zie erg uit naar Ghinzu.

      /   Reply  / 
  7. Joey

    kijk ze gaan. Echte hollanders. Echte zeikerds. niks is goed genoeg

    XD

    man man man denken jullie nooit als je hebt gereageerd dat het misschien weer een toppunt van zieligheid is? muggenziften over niks?

    gezien het aantal bestaande nummers in het muse genre en duidelijk de mogelijkheid daar meer nummers in uit te brengen door muse vind ik het dus echt diep triest hoe men hierop reageert. Het voegt niks toe aan wat dan ook. 19 juni staan jullie even hard los te gaan op dit nummer als een ieder ander die wel gewoon genoeg brains heeft om niet van dit soort vage populistische blogs te schrijven.

    Alternative is waar we zijn. Niet top-40-zooi-forum-blog.

    Ugh.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>