Live-dvd van Radiohead in Praag gratis te krijgen (+ video’s)

Terwijl Radiohead nog steeds sleutelt aan plaat numéro acht en drummer Philip Selway een verdraaid aardige soloplaat heeft gemaakt, is er iets moois voortgekomen uit een concert dat Radiohead op 23 augustus vorig jaar gaf in de Tsjechische hoofdstad Praag. Meerdere fans filmden daar het volledige optreden van zo’n twee uur met het doel er een gratis registratie van de In Rainbows-tournee van te maken. Van fans, voor fans, zoals Trent Reznor zelf iets soortgelijks initieerde rond Nine Inch Nails. Het Praagse beeldmateriaal was blijkbaar interessant genoeg voor Radiohead om aan die fans de audio masters van het concert beschikbaar te stellen, eigenlijk volgens het Film It Yourself-principe dus. Zodoende is de film nu gemonteerd met haarscherp geluid: een downloadsite is intussen gemaakt, die helaas nog niet af lijkt te zijn, en vrij moeilijk bereikbaar is.

Even geduld dus nog met die website of andere YouTube-links: ik houd ‘m in de gaten. Fans in Praag zelf schijnen intussen het makkelijkst aan een fysieke DVD te kunnen komen, al zwerft er reeds een torrentbestand van dik 7 gigabyte groot rond op het wereldwijde web. Op YouTube praktisch alle nummers los bekijken kan ook al.

Zie een dvd-trailer hieronder, plus enkele songs live en de setlist:

Setlist:
15 Step
There There
Weird Fishes/Arpeggi
All I Need
Lucky
Nude
Morning Bell
2+2=5
A Wolf At The Door
Videotape
(Nice Dream)
The Gloaming
Reckoner
Exit Music (For A Film)
Bangers N Mash
Bodysnatchers
Idioteque
Pyramid Song
These Are My Twisted Words
Airbag
The National Anthem
How To Disappear Completely
The Bends
True Love Waits
Everything In Its Right Place

Radiohead live in Prague trailer (via)

Pyramid Song

Idioteque

Bodysnatchers

There There

Arpeggi / Weird Fishes

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>