Voetbalterreur versus concerten

oranjeklanten

Voetbal en concerten, het moet elkaar niet in de weg zitten. Parkpop houdt er al rekening mee (zie laatste alinea), en Fields of Rock had er achteraf misschien wél aan moeten denken. De vorige poll over het afgelaste festival miste achteraf nog een interessante keuze-mogelijkheid: "ik heb geen kaartje, want er is voetbal op tv". 

In het weekend van 20-22 juni zijn namelijk ook de kwartfinales van het aankomende EK-voetbal. Natúúrlijk zit Nederland dan nog steeds in de race, dus dat zou dat best wel eens een reden kunnen zijn geweest voor de tegenvallende kaartverkoop. Auw, dat hadden ze natuurlijk al eerder kunnen bedenken. 

De vervangende concerten in de IJsselhallen (o.a. Judas Priest, Iced Earth en Cavalera Conspiracy) en 013 (met eindelijk de beloofde combi Meshuggah en Dillinger Escape Plan) beginnen in ieder geval al om respectievelijk 14.15 en 15.00 uur. Dat zijn nog eens tijden om aan het bier te gaan!

Geen idee hoe groot de overlap is tussen het metalpubliek en de voetballiefhebber, maar persoonlijk heb ik liever een alternatief voor de voetbalterreur, bij voorkeur in de vorm van een concert. Zo was er vier jaar geleden met de Paleisrevolutie in Vredenburg ooit een gedroomd alternatief voor Nederland-Zweden, totdat ze daar enkele dagen van te voren op het onzalige idee kwamen om daar in de foyer ook videoschermen op te hangen.

Uiteraard zijn er mensen die op zo'n moment van twee walletjes willen eten, maar zoals Electric Eel Shock het die avond kernachtig bracht: degenen die níet naar het voetballen gaan kijken zijn pas écht wok n woll people!

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Voetbalterreur versus concerten

  1. Alexander

    Afgelopen keren was er bij een EK/WK wedstrijd altijd een goede engelse detective op ned 1 ;)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>