Nooit van gehoord? 2008 – Glasvegas

GlasvegasEen van de Schotse namen om te onthouden voor 2008: Glasvegas, een shoegaze/new wave meets sixtiespop gitaarkwartet uit Glasgow, Schotland. Het geluid van Glasvegas bevindt zich ergens tussen de dramatiek van Editors en Interpol en de shoegazesoudn met dikke, zoete sixtiespoprand zoals we die van bijvoorbeeld The Raveonettes kennen. Ook het kamerbrede, galmende Wall Of Sound-concept van Phil Spector is duidelijk zeer geliefd bij Glasvegas. 

Dit levert ondanks een enorme herkenbaarheid een behoorlijk fris geluid op, die zich zeker in prijssingle Daddy's Gone of Flowers And Footbal Tops uitstekend laat smaken. Bijkomend pluspunt is dat de band zo te horen ook nog weet wat een goed liedje schrijven inhoudt.

Daddy's Gone is zojuist door NME verkozen tot de op één na beste single van het jaar. Daarmee lijkt een hype in gang gezet en niet heel onterecht: Daddy's Gone klinkt intiem en episch tegelijk, heeft een meeslepende melodie en is voorzien van het nodige drama.

Glasvegas kan ook aan deze kant van de Noordzee zomaar eens tot een nieuwe Britse lieveling uitgroeien in de loop van 2008. Als er tenminste ook vrij vlot een debuutalbum komt, want daarover is nog niets bekend. Is een plekje op London Calling eind april 2008 al gereserveerd?

Glasvegas – Daddy's Gone. Meer muziek op MySpace.

Glasvegas op Last.fm.

Meer harde muzikale tips en blikvangers voor 2008:
- Snoepje van de week? – The Hoosiers
- Nooit van gehoord? – Beach House

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nooit van gehoord? 2008 – Glasvegas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>