Vijf video’s: The Good, The Bad And The Queen live!

TGTBATQ live @ BBC PromsSpeciaal voor u verzameld: vijf video’s van de ‘wereldpremière’ van de spraakmakende Britse supergroep The Good, The Bad And The Queen, waar deze blog niet over uitgeschreven raakt. Vorige week donderdag speelde de band met Blur’s Damon Albarn, gitarist Simon Tong (The Verve), bassist Paul Simonon (The Clash) en drummer Tony Allen (Fela Kuti) integraal hun in januari te verschijnen album integraal op de BBC Proms. Klik op lees verder en bekijk en luister maarliefst vijf nummers van de band.

Wat mij op het eerste gezicht opvalt: het enorme spelplezier van bassist Simonon, drummer Allen en frontman Damon Albarn, terwijl Tong er wel erg statisch en verveeld bij staat. En op het eerste gehoor: dat deze nummers stuk voor stuk prachtig zijn en vol zitten met invloeden uit zowel wereldmuziek, reggae en (Brit)pop. Ja, ik ben er na twee keer luisteren helemaal weg van. Albarn lijkt na al die jaren alleen maar ingenieuzere en mooiere liedjes te zijn gaan schrijven. Dit belooft kortom ontzettend veel voor het debuutalbum, al hoop ik dat de songschrijver zijn gave ook nog eens voor Blur gaat gebruiken. TGTBATQ gaat in januari op tournee door Engeland, dus is het te hopen dat we de heren dan ook hier kunnen verwachten. Wat vind jij van TGTBATQ, een nieuwe revelatie of een afgang?

Herculean:

Mr. Whippy (b-kantje van Herculean, niet op het album):

Three Changes:

Behind the Sun, opgedragen aan John Peel:

The Good, The Bad And The Queen:

Zie ook:
- The Good, The Bad And The Queen in première
- The Good, The Bad And The Queen komt eraan!
- Geschiedenisles van TGTBATQ en albumdetails

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>