Snoepje van de week? – The Black Angels

The Black AngelsZe staan met anderhalf been in de jaren zestig en zijn groot fan van the Velvet Underground. In zo'n mate dat deze Texanen hun band naar de Velvet's Black Angels Death Song vernoemden. Maak kennis met The Black Angels, die met hun debuutalbum Passover op de valreep van 2006 nog een plaat hebben afgeleverd die in ieder geval de gemiddelde popcriticus uit zijn stoel doet opveren. En dat terwijl hun smerige gitaarrock die geënt is op de sixties in deze tijden alles behalve hip klinkt. Maar wellicht dat deze zwarte engelen daar wel eigenhandig verandering in komen brengen.

Drone 'n' roll. Zo noemen The Black Angels hun muziek zelf, en dat is helemaal niet zo gek bedacht als je de psychedelische, galmende en hypnotiserend monotone rocknummers op dit debuut beluistert. Tien verslavende, doorronkende stukken prachtmuziek zijn het, in een uurtje tijd. Een uur met een heerlijk geladen, wat dreigende sfeer. Je begrijpt meteen waarom 'tune in, turn on & drone out' naar verluidt het motto van dit viertal is. Ook de fraaie albumhoes past goed in dit concept: er langer dan 10 seconden naar staren doet je in de ogen wrijven.  Natuurlijk, het snoepje van de week van het popjournaille is nog niet meteen de nieuwe publieksfavoriet van volgend jaar. Maar het zou toch aardig zijn als veel meer mensen deze geweldige plaat oppikken en op waarde weten te schatten. Liefhebbers van Black Rebel Motorcycle club, Dandy Warhols of the Warlocks bijvoorbeeld. Dit bezwerende geluid moet zeker werken in de kleinere festivaltenten van deze wereld. Of zouden deze Texanen jou juist richting de biertap jagen?

Bekijk hier een live-opname van het lekker smerige Black Grease, wat veel belooft voor de liveshows van deze band. Op zaterdag 3 maart 2007 staan ze voor het eerst in Nederland, waarschijnlijk in het voorprogramma van bluesrockduo The Black Keys in Tivoli Oudegracht, Utrecht. Meer muziek van the Black Angels hoor je op Myspace.

  

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Snoepje van de week? – The Black Angels

  1. toolhead

    heeft mijn eindlijstje gehaald, wat een lekker album!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>