The Arcade Fire lekt stukje bij beetje

The Arcade FireLangzaam maar zeker verdwijnt de mist rondom het tweede Arcade Fire-album, Neon Bible. Het imposante nummer-met-kerkorgel Intervention is her en der al te downloaden en via neonbible.com was per ongeluk het nummer Black Wave/Bad Vibrations al gelekt. Zou dat echt per ongeluk zijn gegaan of is het een slim stukje marketing? Door stukje bij beetje meer prijs te geven van wat er op Neon Bible te horen is? Want inmiddels kun je via de website van de band een derde liedje horen: de eerste single van Neon Bible, Black Room getiteld.

Het nummer is te horen door op de site naar Win's Scrapbook te gaan. Al kun je hier ook een mp3-download vinden… Wat je kunt verwachten? Niet zo'n uitbundige track als Intervention, wel een fraai staaltje onheilspellende sfeer, wat ook geldt voor Black Wave/Bad Vibrations. Mijn eerste indrukken van deze nieuwe nummers: ik word nog niet zo instant omver geblazen als door de tien tracks op debuut Funeral, wat absoluut mijn favoriete album is van de afgelopen paar jaar. Maar na de drie nieuwe, hier en daar knap donkere nummers een keer of vier te hebben geluisterd, merk ik dat ze langzaam onder mijn huid kruipen, zodat ik ze vanaf nu steeds weer wil horen. En dan zijn het nog een opnames van de beste kwaliteit….Kortom, ik kijk reikhalzend uit naar het eindresultaat, waar nog steeds geen releasedatum van bekend is. Wellicht valt die ongeveer samen met het concert van de Canadezen in Vredenburg, Utrecht op 2 april.

En wat vind jij van het nieuwe materiaal tot nu toe? Laat het weten in de reacties! 

Zie ook:
- The Arcade Fire komt naar Vredenburg

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “The Arcade Fire lekt stukje bij beetje

  1. j

    de releasedatum is 5 maart.

      /   Reply  / 
  2. Joris

    Inderdaad, zie ook dit bericht voor de tracklisting, etc. http://www.oor.nl/news_details.asp?id=3511

    Het valt me op dat No Cars Go erop komt te staan, oud nummer, dat tijdens liveoptredens een nieuw prachtarrangement heeft gekregen. Dus ik ben benieuwd hoe die straks klinkt.

      /   Reply  / 
  3. Cees

    Vanaf vandaag of misschien was het al eerder is de cd in nieuwsgroepen te downloaden. Ik heb hem gezien in alt.binaries.sounds.mp3.indie

      /   Reply  / 
  4. Joris

    Niet alleen in nieuwsgroepen, ook op internetfora, waarvan er twee rechts bij de links te vinden zijn.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>