Drie hoeraatjes voor popprijswinnaar Spinvis

SpinvisHè hè, we kunnen weer opgelucht adem halen. Want van de hardnekkige geruchten dat ene Jan Smit er op Noorderslag met de Popprijs 2006 vandoor zou gaan bleek gelukkig niets te kloppen. Het was volgens de jury Erik de Jong, beter bekend als Spinvis, die het afgelopen jaar het meest heeft bijgedragen aan de Nederlandse Popmuziek. Vandaar dat hij gisteren tijdens Noorderslag in de Groningse Oosterpoort de Popprijs kreeg, in de vorm van een bedrag van 10.000 euro en een beeldje van de kunstenaar Theo Mackaay.

De jury oordeelde dat op dit moment geen enkele muzikant in Nederland creatiever en origineler te werk gaat dan Spinvis.  Daarnaast verkopen zijn albums ook nog eens goed.  Het debuut Spinvis heeft inmiddels zelfs de gouden status behaalt en opvolger Dagen Van Gras, Dagen Van Stro was de best verkochte cd in Nederland rond Kerstms 2005.

Ik kan niet anders dan het volmondig eens zijn met dit juryoordeel. Ik durf zelfs te zeggen dat de keuze van de Popprijswinnaar nog nooit zó terecht is geweest, want zijn platen zijn wonderschoon en volstrekt uniek in het Nederlandse poplandschap. Hopelijk is deze onderscheiding voor De Jong een goede aanleiding om ons nog jarenlang van fraaie albums en bijzondere theaterprojecten te voor zien.

Vind jij het ook terecht dat Spinvis de Popprijs 200 heeft gewonnen, of had je iemand anders op het oog? Voor diverse verslagen gemaakt tijdens het Noorderslagweekend verwijs ik je naar 3VOOR12.

Bekijk hieronder de video bij een van de mooiste Spinvisliedjes: Voor Ik Vergeet.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>