Snoepje van de Week? – The View

The ViewHet Noorderslagweekend is geweest en de eerste stroom cd-releases komt er volgende week aan. Ofwel: het popjaar 2007 is na de winterkomkommertijd eindelijk op gang gekomen. Dus zoeken we weer volop naar snoepjes van de week, concerttips en de opkomende bands waar we nog nooit van hebben gehoord. Na een ijzersterk optreden op Eurosonic afgelopen weekend, hebben de Britse rakkers van The View uit Dryburgh de eer het eerste Snoepje van de Week op Alternative Blog van 2007 te zijn. In Groningen was de buzz donderdag al flink op gang, getuige een stampvol Huize Maas met lange rij voor de deur.

Waar kwamen al die mensen dan voor? Wel, voor het zoveelste branievolle Britse rockbandje met twee handenvol rake, vrolijke deuntjes dat op het podium heerlijk enthousiast te keer gaat. Dat de muziek daarbij soms aan alle kanten rammelt – denk vooral aan the Libertines -, maakt geen donder uit. Want het aanstekelijke enthousiasme spat er van af. In Engeland eindigden singles als Wasted Little DJ's en Superstar Tradesman vorig jaar al hoog in de charts. Of The View een hele plaat lang leuk is horen we vanaf volgende week, als hun debuutalbum Hats Off To The Buskers uit komt. Wie niet kan wachten, gaat naar de Myspace van de boys, waar hun album in z'n geheel is te horen. In een matige kwaliteit dat wel, maar qua songs en energie steekt The View alvast boven flink wat nieuwe Engelse bandjes uit.

The View is zeker een leuk bandje dat live al zijn mannetje staat. Maar volgens mij is de band net iets te gewoontjes voor een echt grote doorbraak, zeker in een periode waarin zowel the Fratellis als Klaxons gloeiendheet zijn en de Kaiser Chiefs met een nieuwe plaat komen. Maar wie weet kan The View dit jaar al snel uitgroeien tot de zoveelste subtopper in de Britrock. Wat vind jij van The View? Gaan zij het ook al helemaal maken?

Eerdere Snoepjes van de Week vind je alhier. Laat vooral je mening achter over deze bands!

Bekijk hier de video van de nieuwe single van The View, Same Jeans.

facebook share facebook share

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Snoepje van de Week? – The View

  1. Marco

    Smakelijk snoepje. Maar ik heb toch steeds het gevoel dat ze erg nadrukkelijk meeliften op de Arctic Monkeys bandwagon. En oh mijn god wat zijn ze jong… Maar de interesse is wel degelijk gewekt en over een maand zal ik ze dan ook live gaan zien. Ik ben in ieder geval heel benieuwd.

      /   Reply  / 
  2. Alex

    Ik vind ze helemaal top! Het zal wel blijven bij een subtopper, gezien al het nieuws de laatste tijd.

      /   Reply  / 
  3. PIeter

    Vind het inderdaad een erg aanstekelijk bandje. Heb alleen een beetje het gevoel dat ik de cd nu veel luister, maar er snel op uitgekeken ga zijn.

    Wil ze wel erg graag live zien!

      /   Reply  / 
  4. Erik

    Deze band is een van de betere die momenteel uit engeland komen, ok ok waar de klaxons de grenzen durft op te zoeken is deze band tamelijk tam. Maar ik zou niet verrast zijn als The View even groot (of misschien wel groter) als The Kooks worden.

      /   Reply  / 
  5. Jack Union

    Tops! Enneh Erik… The View komt uit Dundee, Schotland. Vanaf 5 Mei spelen ze Nederland plat!

      /   Reply  / 
  6. Femmz

    Jaaa ik ga ze ook live zien
    8 mei
    whaa heb er zown zin in..
    en het is toch juist leuk dat ze zo jong zijn;)

    aah en dat accent.. (L)

      /   Reply  / 
  7. Anne

    ik heb ze 6 mei live gezien en ik vind ze echt geweldig. Schotse accent is really cute;)

    wel jammmer dat ze gewoon doorliepen toen we ze tegenkwamen en aanspraken in de stad. Ze hadden er duidelijk geen zin in.

      /   Reply  / 
  8. Roel

    8 mei, in de melkweg! The View was super kan niet anders zitten helemaal los! Dat accent doet et em

      /   Reply  / 
  9. Gabber

    “Ze hadden er duidelijk geen zin in.”
    Jezus, wat ben ik blij dat ik m’n vriendin heb tegengehouden toen ze dinsdag achter Kyle aan wilde rennen. Haar hart zou waarschijnlijk gebroken zijn :P Het optreden was heel vet en GEM deed het ook heel goed

      /   Reply  / 
  10. Femmz

    aaahhw waarom kom ik ze nou weer niet tegen..
    maar jullie spraken ze aan.. en ze zeiden nix.. en liepen gewoon door ofzo?:p

    xx

      /   Reply  / 
  11. robert

    ik heb ze live gezien in groningen!! geweldig!
    ze zijn echt goed! ik heb ze allemaal ontmoet! een vriendin van mij heeft alle handtekeningen. ik vind kyle een beetje vaag. hij kijk nooit als je naar hem schreeft maar geeft wel snel ff een handtekening? de gitaarist en de drummer zijn wel heel aardig. De bassist heb ik maar heel even gezien. ik kan zelf het nummer “same jeans” op mijn gitaar spelen?:P ik heb de CD gedownload maar ga hem binnen kort natuurlijk kopen! ik vind het wel jammer dat ze niet wat meer de studio in gaan. ze hadden allang een 2e CD kunnen hebben.

      /   Reply  / 
  12. Soof

    Dankjewel Gabber :) Ik heb t idee dat Kyle nogal arrogant ofzo is, dat ie jullie gewoon negeert.. Ik was dus die ene vriendin die achter hem aan wou rennen.. Ben toch wel blij dat ik t niet gedaan heb!!
    Maar ze zijn top!! Echt geweldig! Heb de cd grijsgedraaid maar nog steeds geen genoeg van :)

      /   Reply  / 
  13. Soof

    Dankjewel Gabber :) Ik heb t idee dat Kyle nogal arrogant ofzo is, dat ie jullie gewoon negeert.. Ik was dus die ene vriendin die achter hem aan wou rennen.. Ben toch wel blij dat ik t niet gedaan heb!!
    Maar ze zijn top!! Echt geweldig! Heb de cd grijsgedraaid maar nog steeds geen genoeg van :)

      /   Reply  / 
  14. tessa

    OMG ZE ZIJN ZOOOOO GOED! :D hou echt van ze (A)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>