Onze favoriete IJslanders bivakkeren in de studio

BjörkOnze meest geliefde IJslandse muzikanten zijn druk aan het werk in de studio om ons te plezieren met nieuwe muziek. En dan heb ik het over zowel Björk als Sigur Rós. Om met IJslands populairste zangeres te beginnen: de bonte stoet aan gasten die haar bijstaan in de studio maakt me wel heel nieuwsgierig haar nieuwe plaat, de eerste sinds Medulla uit 2004. Waren op dit album de beats spaarzaam, vanwege de insteek om het klankbeeld te baseren op de menselijke stem en geluiden, voor haar nieuwe werk is producer Timbaland in de studio gesignaleerd om zijn sound met Björks zang te verenigen. Andere gasten: niemand minder dan Antony zonder zijn Johnsons, voor meerdere duetten, de Malinese koramuzikant Toumani Diabate, Lightning Bolt, toetsenman Konono, drummer Chris Corsano  Tenslotte is ook producer Mark Bell van de partij, die tien jaar terug het geluid op Homogenic grotendeels bepaalde. Hallo, bent u daar nog? Het eindresultaat van al deze samenwerkingen kunnen we tegen de zomer verwachten, wellicht ook nog met een tournee!

Sigur RósOok Sigur Rós is weer de studio in gedoken om aan de opvolger van het majestueuze Takk ('05) te werken. De band weet volgens een bericht op de website nog niet precies welke kant het nieuwe materiaal opgaat. "We zijn nog flink aan het experimenteren en we hebben eindelijk wat nummers opgenomen die we al een tijd geleden hebben geschreven." De IJslanders hopen hun nieuwe kindje in ieder geval dit jaar nog af te ronden. Of de release ook nog dit jaar plaats vindt, is nog onduidelijk. Ik wens de heren veel succes en wacht met spanning af of ze hun meesterwerk Takk zullen overtreffen.

Kijk jij ook zo uit naar deze releases? Hieronder als extraatje schitterende video's bij dito muziek:

Björk – All Is Full Of Love

Sigur Rós – Hoppipola

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>