In premiere: Modest Mouse – Dashboard

Modest MouseNieuwe video's zie je in de cliprubriek In Premiere.

Zou die doorbraak voor de Amerikanen van Modest Mouse er dan toch nog komeen? Voor het vijfde album We Drowned Before The Ship Even Sank heeft namelijk Brits gitaarlegende Johnny Marr (The Smiths) zich bij de band gevoegd. Met als duidelijk hoorbaar resultaat een meer gestroomlijnde, minder rommelige sound dan voorheen, die nog wel eigenzinnig genoeg is om de indiefans van het eerste uur niet te verliezen. Een ontwikkeling die de ultieme slackerband Pavement ook doormaakte in de jaren negentig, maar dan zonder de komst van een begenadigd en beroemd gitarist.

Toegankelijker dan op de nieuwe plaat, te verschijnen op 20 maart, klonk Modest Mouse nog niet eerder in zijn 13-jarig bestaan. Dat moet voor een flink deel wel aan de komst van Marr toe te schrijven zijn. De zenuwenzang van frontman Isaac Brock zal nog steeds niet aan iedereen besteed zijn, maar hij jengelt er minder lustig op los dan op de vorige platen, zoals op de vorige bescheiden doorbraakplaat. Good News For People Who Love Bad News ('04).

De single Dashboard is zelfs ronduit catchy, mede dankzij een speels trompetje en heeft ter promotie van single, plaat en band een geweldige videoclip meegekregen. Daarin zien we in een wonderlijke setting het klassieke verhaal van bebaarde zeemannen die opscheppen over de enorme vis die ze hebben gevangen. Maar dan heel anders, met een veel vreemdere afloop en setting.

Bekijk hier de video van Dashboard. Meer muziek hoor je op MySpace.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>