Jack White is Elvis Presley in speelfilm Walk Hard

Jack WhiteJack White heeft het er maar druk mee. Met ex-vrouw Meg White heeft hij zojuist met IckyThump de beste White Stripes-plaat ooit gemaakt. Intussen oefent hij ook alweer met zijn tweede band The Raconteurs aan de vooravond van nieuwe plaatopnames. En nu bereikt ons het nieuws dat hij ook weer gaat acteren in een speelfilm. In Walk Hard, met in de hoofdrol acteur John C. Reilly (Magnolia), neemt White de rol op zich van niemand minder dan de King of Rock 'n Roll: Elvis Presley.

Het is niet de eerste speelfilm voor Jack White. In 2003 speelde hij een bijrol in het epos Cold Mountain, met hoofdrollen voor Nicole Kidman, Jude Law en Renee Zellweger. Ook was hij te zien in Coffee & Sigarettes. John C. Reilly zou White zelf benaderd hebben voor de bijrol. Walk Hard moet een soort parodie worden op biopics over rocksterren, waarin de hoofdpersoon, muzikant Dewey Cox (Reilly), in 1957 Elvis Presley ontmoet. In Nederland is Walk Hard vanaf 6 maart 2008 te zien.

We zijn benieuwd hoe White het er vanaf brengt als de King! Want erg treffend is de gelijkenis niet – make-up kan veel doen -, maar hoe zou het klinken als Jack als Elvis gaat zingen? Want we weten dat Presley een vrij diepe stem had, terwijl White een veel hoger klinkende strot heeft. Zie jij het al voor je, Jack White als Elvis Presley?

Lees ook:
- Album van de Week – The White Stripes – Icky Thump
- Video: The White Stripes – Icky Thump

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>