Snoepje van de Week? – New Young Pony Club

New Young Pony ClubMet een uitverkochte, vijftiende editie van Lowlands op komst is het hoog tijd om op Alternative Blog te onbekendere krenten uit de programmapap te vissen. Wat zijn de nieuwe, (nog) onbekende acts waarvan we waarschijnlijk na deze Lowlands nog veel meer gaan horen? Een van die bands is zonder twijfel het Engelse gezelschap New Young Pony Club, een bandje met drie dames en twee heren uit Londen, waarvan magazine NME al maanden iedere stap nauwlettend volgt. Omdat de vijf indiepop mixen met electronica, drukte het blad al gauw het stempeltje new Rave op New Young Pony Club. Maar laten wij het alsjeblieft op new Wave houden.

Want waar een zelfbenoemde new rave-band als Klaxons de luisteraar op een woeste manier alle hoeken van de kamer, concertzaal of festivaltent laat zien. draait het bij New Young Pony Club meer om verleidelijk dansen terwijl er ook genoeg pakkende popmelodieën te horen zijn. Een meer elektronische versie van Blondie of Talking Heads, zo zou je het geluid van deze ponys nog het best kunnen omschrijven. Ook LCD Soundsystem is niet ver weg, al klinkt New Young Pony Club tot nu toe nog minder opzwepend. Wel is bij deze Londenaren het evenwicht tussen indiepop en dance net even beter in balans.

In Engeland deed New Young Pony Club al tournees met onder anderen Lily Allen en, jawel, Klaxons. Een re-release van de luke single Ice Cream werd dit jaar wel een hit. Het debuutalbum Fantastic Playroom verscheen er afgelopen maand en werd direct genomineerd voor The Mercury Music Prize, de prijs voor het beste Britse album van het jaar. Hier verschijnt Fantastic Playroom op 14 augustus. Check dat hoesontwerp, als fans van Krezip maar niet in de war raken en het album voor Plug It In aanzien.

Half augustus mag de band op de podia van Lowlands en Pukkelpop bewijzen wat ze waard is. Als hun muziek op de vroege tijdstippen waarop de groep staat geprogrammeerd maar goed uit de verf komt… Wat denk jij van New Young Pony Club, kan de hype worden uitgebreid naar het Europese vaste land?

New Young Pony Club @ Lowlands: zo. 19 augustus, Bravo, 13.30 u.

New Young Pony Club – Icecream. Meer muziek op MySpace.

New Young Pony Club – The Bomb

 

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Snoepje van de Week? – New Young Pony Club

  1. Robin

    NYPC rockt echt (:
    en ik weet zeker dat als dit doorbreekt, het niet meer te stoppen is in Nederland.
    New Rave wordt sowieso een hype, en dat waait al aardig naar Nederland toe.

      /   Reply  / 
  2. PsychO_GroupiE

    Sweet meer niet

      /   Reply  / 
  3. totallos

    NYPC is dikke shit, knoop dat in je oren…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>