In Première: Foo Fighters – The Pretender

Foo FightersNieuwe video's zie je in de rubriek In Première.

De lang verwachte nieuwe video van Foo Fighters est arrivé. The Pretender heet de nieuwe single van Dave Grohl's band, afkomstig van de nieuwe, zesde Foo Fighters-plaat Echoes, Silence, Patience And Grace. Dit nieuwe nummer klinkt zeer vertrouwd goed en lekker, zonder dat we meteen aan een herhaling van zetten denken.

Ofwel: de song is bijzonder energiek, pakkend en heeft een goeie hard-zacht-dynamiek tussen de coupletten en het killerrefrein. Net als tien jaar terug voor The Colour And The Shape producer Gil Norton inhuren is zo te horen een goede zet geweest.

De fraai geregisseerde video is een ronduit spannend kunststukje geworden met een fantastische climax. Mannetjes die op ME'ers lijken staan op het punt Dave Grohl en zijn mannen met geweld aan te vallen (vanwege het maken van takkeherrie in een stadion of zo?), maar zover komt het op het allerlaatste moment niet. Kijk zelf waarom, het ziet er spektaculair uit.

Echoes, Silence, Patience And Grace verschijnt volgende maand.

Foo Fighters – The Pretender

Lees ook:
- Nieuwe Foo Fighters uit in september

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “In Première: Foo Fighters – The Pretender

  1. yvonne

    Joris,

    Ik ben er laatst achter gekomen dat ik je ken. super gaaf voor je dat je van je hobby je beroep hebt kunnen maken. Kan me nog herrinneren dat je bij de Dieg al een liefde had voor de Smashing pumpkins. Ik lees met veel plezier je ressencies. Ga zo door.
    Yvonne.

      /   Reply  / 
  2. Joris

    Haha, die liefde voor de Smashing Pumpkins is met de reünie wel een beetje over. Je woont nog altijd in Leimuiden?

      /   Reply  / 
  3. yvonne

    Jazeker, alles prima verder. Heb Pumpkins laatst gezien i.d. op Pinkpop. Zeer wazig vond ik het. Had toch een te hoge verwachting denk.
    in de OOR zag ik ineens je naam staan bij een lijstje top10 albums. Aan de hand van dat lijstje trok ik de conclusie dat jij dat moest zijn. Grappig.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>