Nieuwe Antony and the Johnsons onderweg

AntonyHet Nederlandse popjournaille riep de popplaat I Am A Bird Now uit tot het beste album van 2005. Niet zo gek: zulke doorleefde, zeer persoonlijke muziek is zeldzaam in de 21ste eeuw. Zeker als dit wordt gebracht met zo'n stem als die van Antony. Dus zijn we blij met het nieuws dat de New Yorker met zijn Johnsons werkt aan een nieuw album. Wat betreft de liedjes zijn de puntjes in augustus op de i gezet, zodat het mixen kan beginnen, schrijft de zanger zelf op zijn website. Een cover van Bob Dylan is al klaar.

Na Guns 'n Roses (tja) hebben nu ook Antony and the Johnsons Knocking On Heaven's Door opgenomen voor de bijzondere film I'm Not There van Todd Haynes, waarin de rol van Bob Dylan door zes verschillende acteurs wordt vertolkt, waaronder één vrouw. "We hebben het heel langzaam gespeeld. Ik voel me heel anders nu ik dit gezongen heb", schrijft Antony.

Over het nieuwe album schrijft hij dat hij dagen heeft besteed aan het verfijnen van zijn nieuwe nummers en het bestuderen van verschillende versies van de songs. Een releasedatum is kortom nog niet bekend. Ik gok dat het ergens begin 2008 gaat worden. Eens kijken of hij ons net als begin 2005 weer zo weet te verbazen en ontroeren.

Antony and the Johnsons – Fistfull Of Love (hun mooiste nummer live)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>