Snoepje van de week? – Blood Red Shoes

Blood Red ShoesNog twee weken en dan barst een nieuwe editie van London Calling los in Paradiso, A'dam. Al ben je erbij of niet: hier maak je deze weken kennis met de leukste nieuwe Britse bands op het festival. De gruizige bak herrie die het duo Blood Red Shoes op zaterdag 3 november over ons zal uitstorten, is nu al een prettig vooruitzicht. Laura-Mary Carter (gitaar) en Steven Ansell (drums) komen uit Brighton en zijn opgegroeid met Nirvana, Huggy Bear, Sonic Youth, Mudhoney, Babes In Toyland en tal van andere heavy bandjes. En ja, dat is – niet heel verrassend – goed te horen.

Blood Red ShoesMeisje met gitaar Laura-Mary Carter combineert hard spel met een pittige blik in de ogen die haar tot een katje maakt dat je niet zonder handschoenen durft aan te pakken. Heeft Steven dat op de bloedneusfoto (rechts) wel gedaan? Met z'n tweeën maken ze in ieder geval meer lawaai dan de meeste andere bands op London Calling, terwijl ook hun liedjes direct goed blijven hangen. Zo is I Wish I Was Someone Better is een even catchy als stevige topsingle die de band de komende maanden flink wat aandacht zal bezorgen.
Na enkele EP's volgt eind januari een volledig debuutalbum, waarna de twee volgens eigen zeggen gaan voor maarliefst 300 optreden in een jaar. Hier zijn we kortom nog lang niet vanaf!

Steviger, opvallend uiterlijk, niet te vrolijk en toch dansbaar: Blood Red Shoes zal zich in ieder geval op meerdere fronten onderscheiden van bekendere London Calling-namen The Rakes, The Wombats of The Maccabees. Kun je niet op London Calling zijn, dan kun je Blood Red Shoes ook nog zien in Rotown, Rotterdam op donderdag 1 november of in de Petrol Club in Antwerpen op vrijdag 2 november.

Check hun MySpace en meld vooral hieronder jouw eerste indruk van Blood Red Shoes.

Goede clips hebben ze ook: I Wish I Was Someone Better (check dat door Sin City geïnspireerde machinegun-shot!)

It's Getting Boring By The Sea

You Bring Me Down

Maak ook alvast kennis met The Wombats uit Liverpool.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Snoepje van de week? – Blood Red Shoes

  1. Emile

    ik ga hier zeker heen op Eurosonic!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>