Eels verzamelt ‘greatest hits’ en zeldzame liedjes

Mark Oliver Everett (eels)Mark Oliver "E." Everett is zolang als zijn band Eels bestaat uitermate productief. In 2005 kregen we nog het imposante dubbelalbum Blinking Lights And Other Revelations en het superieure live-album Live At Town Hall voor onze kiezen. Nieuwe muziek laat nu echter op zich wachten, omdat de man nog bezig is met het schrijven van zijn autobiografie. Toch komen er begin volgend jaar twee lijvige Eels-releases op ons af: Meet The Eels: Essential Eels Vol. 1 en Eels Useless Trinkets: B-Sides, Soundtracks, Rarities And Unreleased 1996-2006.

Vol. 1 in de titel van de best of-verzamelaar lijkt aan te geven dat we voorlopig gelukkig nog niet van Eels af zijn. Er komen 24 nummers van alle albums van de band op te staan en een nooit uitgebrachte cover van Missy Elliot's Get Ur Freak On. Een begeleidende DVD bevat 12 videoclips.

De titel Eels Useless Trinkets: B-Sides, Soundtracks, Rarities And Unreleased 1996-2006 zegt eigenlijk alles: b-kantjes, nummers voor soundtracks en zeldzame liedjes uit de periode 1996-2006. Dat zijn er nogal wat: ze komen op twee cd's te staan. Ook hier opvallende covers, zoals Screamin' Jay Hawkins' I Put A Spell On You en If I Was Your Girlfriend van Prince. Ook bij dit pakket zit een DVD, met onder meer opnames van een Eels-concert op het rondreizende Lollapalooza-festival.

Voor Eels-fans genoeg om zich op te verheugen dus. Want als ook al die B-kantjes maar half zo goed en getergd zijn als de gemiddelde liedjes op de Eels-albums, dan staat ons een hoop moois te wachten. Want Everett's gave om kleine, mooie en intieme liedjes vol pijn en hartezeer te produceren, waarin hij alle misère in zijn leven van zich afschrijft, is tot op heden ongekend. Zijn autobiografie, getiteld Things The Grandchildren Should Know, komt uit in 2008. Net als in sommige van zijn songs zullen ongetwijfeld de sterfgevallen in zijn familie door kanker (zijn moeder) en zelfmoord  (zijn zus) aan bod komen. Dit boek belooft dan ook geen lichte kost te zijn, maar ernaar uit kijken doen we zeker wel.

Eels – Trouble With Dreams

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>