Parlophone komt met Radiohead-boxset en USB-stick

"Maar natuurlijk moeten we hoe dan ook een graantje meepikken uit de huidige Radioheadhype, met downloads en een boxset!", moeten ze bij Parlophone/EMI hebben gedacht, de platenmaatschappij waar Radiohead tussen 1993 en 2003 zes albums en een live-EP uitbracht. Dus komt er op 10 december een boxset uit met de albums Pablo Honey, The Bends, OK Computer, Kid A, Amnesiac, I Might Be Wrong: Live Recordings en Hail To The Thief erin. Niet met bonustracks of maar wel in nieuwe digipack-hoesjes gestoken. Zelf bepalen wat je ervoor betaalt is er dit keer niet bij: voor 40 Engelse pond (57 euro) kun je de set bestellen. Nu ja, wellicht handig voor de mensen die nog niets van Radiohead in de kast hebben staan, maar fans hebben er geen barst aan.

En uiteraard moet de voor hen wél interessante, als de bekende Radiohead-beer vormgegeven USB-stick (zie rechts) met albums en artwork erop een slordige, freakin' 80 pond kosten…
Ach ja, de platenmaatschappij gaat toch met de tijd mee. Het hele pakket als een collectie DRM-vrije mp3's van 320 kbps downloaden mag ook, voor 35 pond. Ik vraag me af wat de band van deze release zou vinden en hoe het qua artwork precies zit met de rechten en de financiën… In hoeverre is de back catalogue volledig in handen van de vorige platenmaatschappij?

Radiohead brengt In Rainbows begin 2008 alsnog in fysieke vorm (op een enkele cd dus) uit via XL Recordings. Mag ik intussen adviseren de oudere Radiohead-albums voor de midprice van 8 of 9 euro bij uw platenzaak te halen, als u ze nog niet had en, beter laat dan nooit, aanschaf overweegt? Is net zo duur of zelfs goedkoper. Maar iedereen die van Radiohead houdt, heeft toch al een of meer albums? Wie koopt dit? Die ene sterveling die Radiohead ontdekt met In Rainbows?

Dus slaat deze veel te prijzige release natuurlijk als een lul op een drumstel. Amen.

Wellicht ten overvloede…

Lees ook:
- Radiohead verzorgt live webcast van drie uur
- Radiohead's In Rainbows via XL Recordings in de winkel
- 'Radiohead uitgebreid op tournee in 2008'
- Album van de week – Radiohead – In Rainbows

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Parlophone komt met Radiohead-boxset en USB-stick

  1. vincent lamme

    Moedermaatschappij EMI slaat plank vaker mis… Want brengt later dit jaar ook een peperdure set uit met daarin al het werk van Pink Floyd. Zelfde idee als Radiohead. Alles in kekke digipacks. Maar niets extra’s. Dus wie koopt dat in hemelsnaam?

      /   Reply  / 
  2. yannic

    hoi joris

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>