In Première: Foals – Balloons

FoalsNieuwe video's zie je in de rubriek In Première.

Zet u schrap voor een video van een van dé cultbands voor 2008: Foals. Onlangs wist dit vijftal uit Oxford het London Calling-publiek om middernacht te verbluffen met een muzikale kruising tussen Battles, Gang Of Four, grooves van LCD Soundsystem of !!!, noise à la Mogwai en iets van de sound van Bloc Party. Niet vreemd dus dat Foals bij de show van Bloc Party in de HMH vorige week de support act was.

Single Balloons, opwarmer voor het volgend jaar te verschijnen debuutalbum,
is eigenlijk behoorlijk recht toe, recht aan vergeleken met het strakke, spanningsrijke optreden in Paradiso van twee weken terug. Beginnend met gejaagd ritme en Battles-achtige korte gitaarriffjes, komt er halverwege toch nog een catchy song uitrollen die keurig rond de drie minuten klokt, de lengte van het ideale popliedje. Producer van dit nummer en de hele cd is David Sitak van TV On The Radio. Dat verklaart wellicht de opvallende aanwezigheid van de saxofoon.

De video is in dit geval vervreemdender dan de muziek, met de band in live-opstelling in een kamer met foeilelijk, oud behang, een rondvliegende kraai die keurig op polsen landt, vlammen die uit kopjes (zeer hete?) thee schieten, een kleurige bloemenwand en een groep danseressen in het zwart die allemaal iets weghebben van PJ Harvey. Volgt u nog? Kijk en oordeel vooral zelf.

Lees ook:
- Verslag London Calling 2007/2: dag 1

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>