Eindelijk te luisteren: voorproefje van The Gutter Twins

The Gutter TwinsMaandenlang was er maar geen noot muziek te horen op de MySpace van The Gutter Twins, het nieuwe project van Amerikaanse underground rockhelden Gregg Dulli (Afghan Whigs, Twilight Singers) en Mark Lanegan (Screaming Trees, QOTSA). Want volgens de illustere vrienden moest het 'eerst helemaal kloppen'. Blijkbaar is dat nu het geval, want twee nummers van het later dit jaar te verschijnen album Saturnalia zijn nu te horen en goeie genade, want zijn deze tracks alvast overweldigend goed geworden.

Robuust, groots, dreigend en meeslepend: dat zijn de kernwoorden van de twee nummers Idle Hands en The Stations. Idle Hands rockt recht toe, recht aan, maar wel op een dampende en epische manier en met getergde zang van Dulli en Lanegan. The Stations heeft de vleug soul in zich die het gitaargeluid van Dulli's vroegere band The Afghan Whigs al kenmerkte en sleept zich dankzij een fraai strijkers-arrangement voort naar een prachtfinale. "Oh children, this is when they come to take you away from here", huilen The Twins vol passie en gedrevenheid. Jawel, dit is onvervalste onheilspellende rock voor op hoog volume in het diepste holst van de nacht. Als het niveau op heel Saturnalia zo hoog is, krijgen we met een waar meesterwerkje te maken.

Beluister de nummers op MySpace. Saturnalia verschijnt op 4 maart via Sub Pop. The Gutter Twins geven op 23 februari een concert in de Amsterdamse Melkweg.

Ook deze live-opname mag er zijn: The Gutter Twins – On My Way To Canaan's Land

Lees ook:
- The Gutter Twins: album klaar, concert in Amsterdam
- Gregg Dulli en Mark Lanegan zijn The Gutter Twins (video)
- Afghan Whigs-reünie beperkt zich tot twee nieuwe songs

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>