Nieuw album Cold War Kids op komst, Europese shows

Een van dé Amerikaanse ontdekkingen van vorig jaar heeft een nieuw, tweede album in aantocht: de Cold War Kids uit Californië. De opvolger van het sterke debuut Robbers and Cowards komt in thuisland de VS in ieder geval in september uit, en waarschijnlijk ook wel hier. Voor die tijd tourt het rootsy, gortdroog groovende indie-kwartet al door Europa, met verschijningen op de festivals La Route du Rock in Frankrijk en het Belgische Pukkelpop. Daarmee lijkt ook een smaakmakend optreden op Lowlands voor de hand te liggen.

Op de bandwebsite kun je zien hoe Cold War Kids in de studio aan het werk is. Na de release van het nog titelloze album gaat de band uitgebreid op tournee door de VS. Robbers and Cowards liet al een heel eigen en fris geluid horen vol indie-, blues-, gospel- en funkelementen. Wellicht dat de Kids dit op hun volgende werkstuk nog verder hebben kunnen uitbouwen.

Cold War Kids – We Used To Vacation

Lees ook:
- Cold War Kids bedanken fans met gratis EP
- Nooit van gehoord? – Cold War Kids

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuw album Cold War Kids op komst, Europese shows

  1. freakystyle

    Ik ben er op afgeknapt nadat ik ze live heb gezien, maar ben nu toch wel weer benieuwd naar dit album. Wat is een smaakmakend optreden?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>