In Première: Oasis – The Shock Of The Lightning

Still uit video The Shock Of The LightningDon't Believe The Truth van Britse rockband Oasis uit 2005 was na een reeks matige studioplaten weer een verdraaid aardige opleving van de band rond de broers Liam en Noel Gallagher. En als de voortekenen niet bedriegen, kan het nieuwe album Dig Out Your Soul zowaar nog een stuk sterker uitpakken. Na het al niet misselijke Falling Down, is het uiterst robuuste The Shock Of The Lightning de verdomd lekkere nieuwe single, voorzien van een duizelingwekkende videoclip.

De sneer van Liam in het stuwende The Shock Of The Lightning klinkt bij vlagen weer als in de begintijd van de band, de gitaarmuren klinken volvet, meebrullen is bijzonder toegestaan en op de koop toe kent de al erg energieke song nog een knappe opbouw naar een fijne climax. Een van de beste Oasis-nummers in tijden, die met gemak de meeste liedjes op voorganger Don't Believe The Truth overtreft. Een aangename verrassing.

De video doet je naar adem happen: een razende collage van vormen en beelden in geel-, oranje-, en roodtinten, waarin we af en toe de contouren van de band en het zingende hoofd van Liam Gallagher herkennen. De bijpassende kernexplosie misstaat hier absoluut niet. "De single zou wel eens hard aan kunnen komen", zei Liam Gallagher. "Het is heel energiek." Voor een keer heeft de rock 'n roll star wat mij betreft eens niet overdreven. Het ware heilige vuur van weleer lijkt hervonden.

Dig Out Your Soul verschijnt op 6 oktober

Oasis – The Shock Of The Lightning

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “In Première: Oasis – The Shock Of The Lightning

  1. Het mannetje

    Nu alleen nog hopen op een tour door Europa, dan ben ik er weer bij!

      /   Reply  / 
  2. Marco

    prima nummertje inderdaad.

      /   Reply  / 
  3. Thomas

    Hele goede clip, redelijk nummer, Liam’s stem klinkt (met behoorlijk wat vervorming) ook wel prima…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>