Gitarist Mick Harvey verlaat de Bad Seeds

Na 25 jaar vond gitarist Mick Harvey het welletjes: de Australische muzikant heeft bekend gemaakt dat hij The Bad Seeds verlaat, de vaste begeleidingsband van Nick Cave die Harvey mede oprichtte in 1983. “Om verschillende persoonlijke en professionele redenen heb ik besloten me niet meer met de band bezig te houden”, verklaart hij in een statement. “Ik vertrek tijdens een van de vele hoogtepunten, op een moment dat de band heel gezond is en de vooruitzichten voor de toekomst prachtig zijn. Ik weet zeker dat Nick de blijvende creatieve drijfkracht achter de groep zal zijn en dat dit voor mij het goede moment is om verder te gaan.”

Harvey gaat zich onder meer toeleggen op nieuwe muzikale projecten, schrijft hij zelf. Hij heeft in het verleden al in enkele solo-platen uitgebracht. Zijn laatste optredens met Nick Cave and the Bad Seeds vonden de afgelopen weken plaats in Australië, tijdens de eerste aflevering van All Tomorrow’s Parties aldaar, die de band bovendien zelf beheerde. Een mooie afsluitende ervaring, aldus Harvey, die zich het komende jaar nog wel actief zal bezighouden met de re-issues van alle oudere platen van Nick Cave and the Bad Seeds.

Het vertrek van Harvey is niet de eerste grote aderlating voor The Bad Seeds. In 2002 besloot de grote ontregelende factor van het gezelschap, de Duitser Blixa Bargeld, om de groep te verlaten. Hij is thans nog actief in Einstürzende Neubauten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>