Isobel Campbell en Mark Lanegan maken een derde album: Hawk

Naast een solo-tournee en optreden met Soulsavers, heeft meest geliefde grommer Mark Lanegan het afgelopen jaar ook weer de tijd gehad om een nieuw album te maken met ex-Belle and Sebastian-lid Isobel Campbell. Na Ballad Of The Broken Seas en Sunday At Devil Durt, is draagt de derde plaat van het duo de titel Hawk, uit op 14 augustus. Hoewel de sporadische optredens de twee samen wat tegenvielen, waren de eerste twee albums sfeervolle platen vol afwisselend zoet en grillige liedjes, ergens tussen Tom Waits, Belle and Sebastian en de betere zeemansliederen in. Campbell schreef en produceerde alle nieuwe muziek zelf in haar eigen studio, meldt NME. Een gastrol is er voor Willy Mason, die meedoet op twee nummers.

Vooralsnog staat er slecht één gezamenlijk optreden van Campbell en Lanegan in de agenda, op 10 september in Londen. Enkele weken daarvoor tourt Lanegan nog zelf door Europa langs enkele festivals, waaronder op het Belgische Pukkelpop. Ook stond zijn naam op dat gelekte, oudere werklijstje van Lowlands, maar zijn naam is nog niet bevestigd voor Biddinghuizen.

Isobel Campbell & Mark Lanegan – Ramblin’ Man

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Isobel Campbell en Mark Lanegan maken een derde album: Hawk

  1. jon

    Isobel en Mark staan op 17 september in de Amsterdamse Melkweg!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>