God, save the Sex Pistols: nog een reünie

Johnny Rotten (Sex Pistols)Houdt het dan nooit op? Uw aandacht voor de volgende reünie waarover ik me nog het meest verbaas: The Sex Pistols gaan weer optreden, net als Led Zeppelin eenmalig, om de dertigste verjaardag van de legendarische punkplaat Never Mind The Bollock's, Here's The Sex Pistols te vieren. Waarom toch? Alsof die belachelijke reünie in 1996 zo'n succes was, waarbij de band onder leiding van John Lydon/Johnny Rotten tijdens optredens door oude fans werd bekogeld met flessen en bakken bami. Die waren zeker niet hard genoeg aangekomen.

The Sex Pistols hebben er in ieder geval niet van geleerd en treden op 8 november nog een keertje op, in de Londense Brixton Academy. Kaartjes gaan vanaf komend weekend in de voorverkoop, ik ben benieuwd of ze ook rond de 125 pond kosten. Muziekmagazine NME start intussen een aktie om God Save The Queen dit keer wel op nummer 1 van de Britse Charts te krijgen. Dertig jaar terug boycotte de BBC het nummer en kwam het niet verder dan de tweede plek.

John Lydon (alias Johnny Rotten), Steve Jones, Paul Cook en Glen Matlock gingen in 1978 hun eigen weg, nadat bassist Sid Vicious was overleden. In 1996 was er dus weer die wereldtournee en de laatste keer dat de band optrad was in 2003. Dat Never Mind The Bollocks… opnieuw uitkomt vanwege het jubileum, was al bekend. Ook op vinyl is het weer verkrijgbaar, met poster en singles, net als dertig jaar terug. 

Ik mag de enige echte Sex Pistols' plaat nog best graag horen, maar dit is stompzinnig en druist tegen alles in waar een punkbandje als de Sex Pistols eind jaren zeventig voor trachtte te staan. Sneu.

Lees ook:
- Oudgedienden recyclen – Sex Pistols

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “God, save the Sex Pistols: nog een reünie

  1. GLO

    Bollocks! Doe niet zo dogmatisch man. Punk kent slechts 1 regel: geen regels. Dus de Pistols treden lekker weer op en zal het aan hun aars roesten wat jij of wie dan ook ervan vindt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>