Jay Reatard verzamelt singles en maakt meer platen

Jay ReatardAls er anno nu nog een punkheld over is, dan is het wel de 27-jarige Jay Reatard uit Memphis, Tennessee. Vorig jaar verrastte hij met het spijkerharde doch ook knap poppy Blood Visions, met vijftien korte knallers. Met rücksichtlose optredens – gemiddelde lengte 20 minuten was hij ook meerdere keren in Nederland te zien en bleef hij om de haverklap 7" singles uitbrengen. Veel van die singles zijn door label In The Red nu gebundeld op een cd: Singles 06-07, uit op 17 juni.

Op de schijf staan in totaal 17 nummers, waarvan er enkele al op Blood Visions stonden. Maar Blood Visions, It's So Easy en Oh It's Such A Shame waren immers ook op 7" vinyl singles te vinden. De meeste nummers speelde Reatard helemaal zelf, en ook het opnemen, mixen en masteren nam hij voor zijn eigen rekening. Toch knap hoe je meestal toch echt een hele viermansband aan het werk denkt te horen.

Interessant bij de release is een extra DVD, met daarop concertopnames geschoten in New York, Las Vegas, Philadelphia en, jawel, Nederland! Later in het jaar krijgen we nog een cd met daarop verzameld de zes singles die Jay Reatard momenteel uitbrengt bij Matador. Bij ditzelfde label zou dan ook zijn volgende, nieuwe album moeten verschijnen, vermoedelijk begin 2009. Genoeg om ons op te verheugen kortom, en anders zetten we gerust nog eens Blood Visions op, of zijn maniakale werk met The Reatards of The Lost Sounds. 

Singles 06-07:

01 Night of Broken Glass
02 Another Person
03 All Over Again
04 Feeling Blank Again
05 I Know a Place
06 Don't Let Him Come Back
07 Hammer I Miss You
08 It's So Useless
09 All Wasted
10 In the Dark
11 Searching for You
12 Haunting You
13 Let It All Go
14 Blood Visions
15 Turning Blue
16 It's So Easy
17 Oh It's Such a Shame

Jay Reatard – Blood Vision en It's So Easy, live in Las Vegas (en iemand krijgt van Jay nog een trap in z'n smoelwerk ook)

Jay Reatard – My Shadow + Ass Kicking, live in Toronto

Lees ook:
- Jay Reatard geeft nieuwe muziek gratis weg
- Snoepje van de Week – Jay Reatard: 26 jaar en al veteraan
- Jay Reatard live op Metropolis
- Jay Reatard sloopt diverse Nederlandse clubs

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Jay Reatard verzamelt singles en maakt meer platen

  1. Pingback: Modest Mouse bundelt singles op EP No One’s First… | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>