Snoepje van de week? – My Chemical Romance

Gerard Way (My Chemical Romance)Rare Engelsen. Momenteel niet uit de bladen (NME voorop) en de single- en albumlijsten weg te slaan: de Amerikaanse emoband My Chemical Romance uit New Jersey. Raar, want staan die Engelsen, hun pers voorop, niet bekend om hun chauvinisme als het om popmuziek gaat? Het Britse Bush werd ooit uitgekotst vanwege een ‘te Amerikaanse klank’. Anno 2006 is dat blijkbaar geen bezwaar meer: Amerikaanser klinken dan My Chemical Romance kan niet en toch zijn de Britse recensies juichend en staan singles en derde album The Black Parade bovenaan de charts.

De populariteit bij het grote publiek aan de overkant van het Kanaal kan ik nog wel begrijpen. Dit soort bombastische emorock doet het al jaren goed bij beginnende muziekluisteraars onder pakweg de 16 jaar, die ieder jaar wel een andere held hebben. Of die nu Good Charlotte, Simple Plan of Panic! at the Disco heten. Ach, je moet toch ergens mee beginnen, luister er vooral naar, kinders! En verbreed vervolgens wel je horizon.

Dat behalve Amerikanen ook Engelsen er massaal voor vallen: qua bombast steekt My Chemical Romance net als de ook al goed scorende Killers met gemak Queen naar de kroon. Zelfs Brian May-achtige solo’s ontbreken niet en het kan bijna niet anders dan dat duizenden tieners op het Europese vasteland hier ook voor gaan vallen. "The Black Parade is about to turn MCR into the biggest band on the planet",aldus de NME-recensie.

Maar wat moet je als ‘serieuze muziekliefhebber’ – wat dat ook moge zijn – in vredesnaam met The Black Parade? Een door Green Day-producer Rob Cavallo volledig met zwaar aangezette drums en gitaarmuren dichtgesmeerd conceptalbum annex rockopera over de dood. Met een zo gekweld mogelijk klinkende zanger in de persoon van Gerard Way, die net als zijn vier bandmaten iets te opzichtig make-up op zijn gezicht smeert. ,,Doe dat maar, jongens, dat verkoopt nog beter bij de meisjes”, heeft hun platenlabel Reprise (dochter van Warner) ongetwijfeld ingefluisterd. Afgezien daarvan: hoeveel bombast, fake-drama een aanstelleritus kan een mens hebben? Verontrustend: de plannen om van The Black Parade een heuse musical op de planken te brengen. Wel zo consequent: de hele act My Chemical Romance doet dan ook meer aan theater denken dan aan muziek.

Het mag duidelijk zijn: ik lust dit snoepje niet, al zal My Chemical Romance de komende tijd even héél groot worden, om kort daarna weer in de vergetelheid te raken. Al staat dan de volgende emo-sensatie vast alweer klaar. Hoe dan ook: met een beetje pech in 2007 op de hoofdpodia van alle grote zomerfestivals bij u in de buurt.

Kijk en huiver: de video van de Britse nummer 1-hit Welcome to the Black Parade. Wie legt mij uit waarom My Chemical Romance wél de beste band van dit moment zou zijn?

facebook share facebook share

55 Reacties // Reageer

55 thoughts on “Snoepje van de week? – My Chemical Romance

  1. Anne

    Als je een beetje research had gedaan, wist je dat MCR geen emoband is, en niet eens lijkt op good charlotte, simple plan en P!ATD.
    Als je ook maar 1 interview had gezien, of een stukje van hun dvd, dan had je geweten dat het niet een fake is. dit zijn waarschijnlijk de meeste aardige en echte artiesten die je ooit zult tegenkomen.
    Deze band red werkelijk levens, en heeft ook het mijne gered.
    Ja deze band word nu waarschijnlijk groot, en hij zal ook voor de mainstream weer verdwijnen. maar op mensen zoals ik hebben ze een onvergetelijke indruk gemaakt, en die zal ook blijven.
    Over deze band kon je het gewoon niet meer mis hebben.altijd lekker makkelijk wat gaan zeiken over een band waarvan je niet eens weet waar die voor staat.

      /   Reply  / 
  2. stefanie

    als ik me dag niet heb zet ik, mcr altijd heel hard probeer maar bij mij werkt het love my chemical romance!

      /   Reply  / 
  3. Puchiko

    Weetje, ik geef anne helemaal gelijk, in alles wat ze zegt. MCR is geweldig, en Gerard way is super sexy. n__n MCR heeft eigenlijk mijn leven ook gered. :] Het heeft me uit mijn depressie geholpen. MCR love you. :]

      /   Reply  / 
  4. Lizz

    Hoe durf jj diejj zo af te breken ! Het genre ligt jj mss niejj zo .. Het genre ligt mij normaal ook niejj .. Maar dit is toch totaal ieteke anders !! De teksten,, luister dr maar eens naar .. Dr zit toch wel waarheid in znn.. Dit is de eerste negatieve recensie diejj ik heb gevonden over het album.. MCR Ruless !!

    x

      /   Reply  / 
  5. Chiron

    Oe durft ge iemand zo door ‘t slijk te halen mijn vader is al 49 jaar en luistert graag naar MCR dankzij mijn vader ben ik naar MCR gaan luisteren en ik vind hun muziek heel goe !!!

      /   Reply  / 
  6. Noraa

    Nou zeg, om een band zoo af te kraken vind ik toch wel erg zielig hoor !!! Ik geen Anne groot gelyk !! You go girl ! MCR is Gwoon helemaal te Geaak

      /   Reply  / 
  7. cindy

    man…that’s bullshit.

      /   Reply  / 
  8. Flooor

    MCR is geweldig

      /   Reply  / 
  9. Flooor

    Ben echt verlaafd aan hun. en ben het met iedereen hierboven eens maar het ging ff fout daaroms taat er alleen mcr is geweldig xd

      /   Reply  / 
  10. Lara

    heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeey
    als je heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel van MCR houd voeg me ff toe op msn :P darkangel—[email protected]
    gerard for life
    mcr for ever!!!!!!!

      /   Reply  / 
  11. mcrfreak

    I LOVE MY CHEMICAL ROMANCE VOOR HUN PLEEG IK ZELFMOORD EN KBEN VERLIEFD OP GERARD WAY EN ZYN BROER MIKEY WAY IS HEET MAN

      /   Reply  / 
  12. xYvettex

    Deze band heeft een boodschap. Ik ken ze nu zo’n 2 jaar en ze zijn absoluut niet fake,, ze bieden heel wat mensen troost en hoop. Ja ze zijn nu wat bekender en er zitten heel wat vage fans tussen die alleen ratel GErArdd IS Soww HawTT maar My Chemical Romance is een fantastische live band en heeft geweldige bandleden. (Had een meet and greet bij hun concert ^^)

      /   Reply  / 
  13. Joris

    Opvallend dat alleen dames hierop reageren… Ik blijf erbij dat MCR meer met slimme marketing dan met goede muziek te maken heeft. Daar hou ik niet van, zeker niet als het om zulke opgeblazen, holle rock gaat.

      /   Reply  / 
  14. xYvettex

    Hm Dat kan je natuurlijk vinden maar zoals ik al zei ik luister ze niet omdat dat de bandleden er toevallig “leuk” uit zien. Ze zijn veel meer dan dat,, dat blijkt uit zoveel dingen.

      /   Reply  / 
  15. fietjeuh

    mcr is zoo cool
    ik vind dat ze supergoeie muziek maken met een boodschap erin
    tis niet omdat jij ze niet leuk vind dat anderen dat ook vinden
    heb je trouwens ooit al eens een liedje beluisterd? of al een songtekst van hun opgezocht , echt zoo emo :p

      /   Reply  / 
  16. Roos

    Je mag best je mening geven, maar ZO!!! GW is idd echt LIEF, alleen 30… nou:’( naja, ik vin deze muziek echt ge-wel-dig:p en ok, ik zit nie in een depressie en ik ben gewoon een eh… naja, noem het maar puber, dus daar heb je misschien een punt, maar dit lijkt van geen kant op panic of wat dan ook, er is echt maar een band die op mcr lijkt, en dat is mcr zelf:p

      /   Reply  / 
  17. Roos Hulshof

    Zelfs al mocht je vinden dat meiden onder de 16 om de zoveel tijd een andere held hebben, wat is daar dan in godsnaam weer mis mee? Laat ze toch! En dat jíj de muziek niet leuk vindt, dat wil toch niet zeggen dat het gelijk slecht is? Volgens mij noemt men dat egocentrisch.
    De mensen die naar MCR luisteren, vooral lekker blijven doen als je dat wilt. De mensen die graag een DVDtje opzetten van MCR omdat ze Gerard Way geil vinden, ga ook vooral door. Uiteindelijk is het toch de bedoeling dat je doet wat je wilt. En ik ga nu keihard TBP draaien, want dat is wat ík wil.

      /   Reply  / 
  18. Kelly

    Oke, vrije meningsuiting noemen ze dat dan.. Maar dat wil niet zeggen dat wij allemaal dezelfde mening moeten zeggen! Deze kritiek op MCR schiet echt wel in het verkeerde keelgat bij de fans! en dan zeker door de vraag ‘kan mij iemand zeggen waarom MCR populair is?’ Iedereen heeft zn eigen smaak, zn eigen genre, voor sommigen is dat dus idd MCR, wat is daar toch mis mee? Laat deze mensen toch gwn! Zo zijn er toch ook mensen die grg naar techno, metal, nederlandstalige liedjes luisteren, so what?
    Iedereen zn eigen mening maar stop dan MCR zo de grond in te boren!
    En nu toch ff die laatste nieuwe opzetten van MCR – I don’t love you!
    Vette plaat!

      /   Reply  / 
  19. Bodine

    Ik wilde hier even op reageren…
    MCR is niet mijn favo band, maar ik luister het wel. Ik vind het leuke muziek.
    Sowieso is mijn smaak heel uiteenlopend, van britpop en indie, rock en punk, alternative en nu-metal, tot metal en hardrock.
    Omdat sommige van mijn bands bandleden hebben die door SOMMIGE meiden aanbeden worden als goden door hun uiterlijk, betekent niet dat iedereen er zo over denkt. Ik ben geen type dat geilt op beroemde mensen maar toch vind ik de band erg leuk. Dus ik vind niet dat je door het hoge ‘fangirl’ gehalte (daarmee bedoel ik dat blijkt dat veel meiden de bandleden erg knap vinden) meteen moet zeggen dat iedereen zo is en dat het daarom meteen slecht is.
    Voor de fangirls, ga vooral verder met je gelukkig voelen door die bandleden en voor de mensen die kritiek op MCR hebben, ga vooral je eigen muziek luisteren.

      /   Reply  / 
  20. Bodine

    Oh en nog iets, ik citeer:
    ”De populariteit bij het grote publiek aan de overkant van het Kanaal kan ik nog wel begrijpen. Dit soort bombastische emorock doet het al jaren goed bij beginnende muziekluisteraars onder pakweg de 16 jaar, die ieder jaar wel een andere held hebben. Of die nu Good Charlotte, Simple Plan of Panic! at the Disco heten. Ach, je moet toch ergens mee beginnen, luister er vooral naar, kinders! En verbreed vervolgens wel je horizon.”

    Oké, er is een enorm verschil tussen MCR en Metallica, dat is gewoon een feit.
    Maar je kan ook van beide houden. Een fan mijn favo bands is Freak Kitchen: Alles behalve commercieel, heel orgineel door de gitaarheld Mattias ‘IA’ Eklundh en het is niet voor mietjes. Maar toch luister ik soms naar MCR. Natuurlijk zijn er de echte Engelse/Amerikaanse top 40 types (die vooral gecharmeerd zijn door softrock, emo etc.) en de mensen die meer gecharmeerd zijn door classic rock, maar een combinatie van die twee zou ik als ik jou was niet uitsluiten.

      /   Reply  / 
  21. Eline

    Oh Anne heeft helemaal gelijk!
    Ik heb het hele stuk niet eens uitgelezen. Het slaat ja toch nergens op wat er allemaal staat! MCR maakt MUZIEK. En ze zijn helemaal niet emo. Waarom is een band met goeie teksten, en niet alleen verhalen zoals: ‘ik hou van jou en blijf je trouw’, meteen een emo band? Hun teksten zeggen tenminste iets.
    En de muziek klinkt zo vreselijk goed. Oke, ik ben rond de 16, maar ik weet zeker dat ik er over een aantal jaar nog steeds fan van ben.
    En nee, niet omdat ze zo knap zijn.
    Gewoon om de muziek. Hoe durf je dat zo af te zeiken.
    Wedden dat je zelf nooit iets zult bereiken.

      /   Reply  / 
  22. Gabber

    Mag ik even lachen? My Chemical Romance zijn niet emo? Guttegut, zij hebben de hele emohype ontketend, en zij zijn er verantwoordelijk voor dat wij, nuchtere Nederlanders, nu worden doodgegooid met emobandjes die MCR proberen na te doen. En het is heel begrijpelijk Joris, dat jij dit snoepje niet lust, je bent geen gevoelig (lees: emo) meisje/jonge vrouw, neem ik aan, en die lijken toch met bosjes voor MCR en andere huilbandjes te vallen. Moedergevoel heet zoiets, geloof ik. Voordat ik hier ook helemaal afgekraakt wordt, door treurige MCR fans, moet ik toch nog even zeggen dat MCR de enige emoband is die ik, met mijn veertien jaar, kan waarderen.

      /   Reply  / 
  23. Mars

    Ik ben 20, dus geen ‘pubertje’ die meegaat met de hypes. Ik kende ze al voor TBP en emo-rock is toch wel even een ander genre dan MCR. Ik zou mijn huiswerk beter maken. Waarom worden mensen die muziekgenres niet eens uit elkaar kunnen houden ineens recensenten? moet ik nu echt gaan verwijzen naar de meest banale site wikipedia? Damn hey, wat is dat voor domme filosofie dat alleen de bands die niet bekend zijn alleen maar goed zijn? de bands die onbekend zijn, zijn dat omdat ze gewoon niet goed genoeg zijn. Heel simpel. Ik heb vaker zo een bands gehoord en ik kwam niet verder dan ‘middelmatig’. Ach ja, onbekwaamheid is nog altijd een smet op journalistiek en recensies, of het nou op internet is of in bladen. Gewoon uitlachen en negeren zou ik zeggen.

      /   Reply  / 
  24. Smoly

    Ik moet even mijn duit in het zakje doen, al is het oorspronkelijke bericht nog van vorig jaar. Mars, ik ben het niet helemaal met je eens dat groepen die goed zijn automatisch bekend worden; er moeten ook geldschieters zijn die voor PR zorgen en een groep zelf moet ook zin hebben om in de spotlights te komen. Maar verder ben ik het met je eens wat dat huiswerk betreft. Ik ben 44, heb èèrst de Black Parade gekocht en stukgedraaid en daarna Three cheers for sweet revenge. Ik vind Gerard Way en consorten niet zo zeer mooi als wel intrigerend. Het is mijns insziens niet zo slim dat men niet in de gaten heeft dat het hele Black Parade album en het concept eromheen met een zeer vette knipoog is gebracht, zoals de heren het zelf ook becommentariëren: tongue in cheeck. Het is niet voor niets een soort fanfare. Ik vind de teksten uitstekend en sommige geven blijk van een groot gevoel van menselijkheid en inlevingsvermogen (“Cancer”)en zeer zeker enorm gevoel voor humor. Ik heb ze eergisteren live gezien in de Heineken Music Hall en ik was eerlijk gezegd verbaasd door het hoge aantal hele jonge meiden, hoewel er ook mensen van mijn leeftijd waren. De show en de muziek waren ook live uitstekend en Gerard Way sympathiek en lekker nichterig zo hier en daar. Of het wel of niet emo of chemo of leipo is, zal me een salami wezen; waar gaat dat in godsnaam over. Ik hoop dat ze nog lang muziek blijven maken, en ik vind trouwens de tekeningen van meneer Way ook niet gek. Het verheffen van ziekte en dood en de lelijke dingen van het leven tot kunst en iets moois is kunst op zich.
    Zoooo, dat waren mijn duitjes….ik ben benieuwd wie er nog meer naar het concert is geweest!! GRoetjes, Smoly

      /   Reply  / 
  25. Gabber

    Ik ben ook geweest! Het was echt zo vet, man. Gerard klonk wel een beetje vreemd, maar na een tijdje lette ik er niet meer op. Het was wel n beetje eng toen ik net aan kwam lopen, ik was zo’n beetje de enige die geen zwart droeg. Jammer dat Mikey er niet bij was trouwens

      /   Reply  / 
  26. xYvettex

    Ik ben ook geweest, ook Paramore en Billy Talent waren erg goed. Geweldige show gewoon. En hoe je er ook uitziet maakt toch niet uit [:?

      /   Reply  / 
  27. Lindsay

    Was echt goed he! Ik vond het ook zo ontzettend gaaf. Ik vond ze juist heel goed live. Ik vond Gerard helemaal niet vreemd klinken. Het was echt super, en inderdaad jammer dat Mikey er niet bij was. De volgende keer als ze weer in Nederland komen gaan we gewoon weer en is Mikey er vast wel bij. De voorprogramma’s waren ook heel goed!! Gaat Gerard nou echt trouwen of niet?? Ik heb zoiets gelezen op YouTube. Word nou ook wel een keer tijd he!! HIHI Ik vond het trouwens ook heel knap van Frank dat hij is blijven staan tijdens het concert, anders gaat ie er altijd bij liggen!! En hij is al niet zo groot!! HIHI

      /   Reply  / 
  28. xYvettex

    Gerard is inderdaad verloofd. En ik hoop ook dat ze snel weer terugkomen^_^

      /   Reply  / 
  29. Lindsay

    Ik hoop ook dat ze snel weer naar ons landje komen. Het was eigenlijk best wel kort he?? Maar daar was het niet minder gaaf om. En nou nog iets wat ik ook op YouTube heb gelezen: heeft Gerard Cancer geschreven omdat Mikey Kanker heeft gehad?? Ik heb het nog maar 1 keer gelezen, dus ik weet echt niet of het waar is. Kan iemand mij dit vertellen.

      /   Reply  / 
  30. xYvettex

    Hm op YouTube en andere vage site staat wel vaker dat soort onzin, heb in het publiek ookal de nodige onzin gehoord. Cancer is geschreven omdat The Black Parade een concept is over dood en herinneringen over het leven. Hier gaan alle nummers over, Gerard had z’n haar eraf gehaald en gebleekt omdat hij zich zo beter kon voorstellen hoe een patient zich voelde. Mikey en/of Gerard hebben geen kanker, Mikey was alleen wel een tijd down geweest.

      /   Reply  / 
  31. Lindsay

    Waarom hij zn haar zo kort en blond had gemaakt wist ik wel. ik heb wel vaker rare dingen gelezen op sites. maar als het echt zo was geweest had het vast ook wel op hun eigen site gestaan toch?? maar er staan wel ontzettend gave filmpjes over mcr op. Volgens mij zijn ze in het echt superaardig!! Altijd proberen om iedereen een handtekening enz. te geven. Gaaf man, ze hebben wel veel voor hun fans over.

      /   Reply  / 
  32. xYvettex

    I know ^_^,, bij het vorige concert kwamen ik en m’n vriendin backstage, ze zijn heel aardig en Frank kwam buiten nog met fans praten enzo. Maar tegenwoordig gaan er steeds meer rare roddels de ronde over MCR dus ik zou niet alles geloven [:

      /   Reply  / 
  33. Lindsay

    ik zal even antwoord geven op de vraag van het onzin verhaal hierboven: omdat ze gewoon de beste band van nu zijn!!!!!! wel samen met green day natuurlijk. hoe kun je nou mcr met panic! at the disco gaan vergelijken?? het lijkt echt voor geen meter op elkaar! luister de volgende keer ff naar de cd voordat je en hoop onzin bij elkaar gaat vertellen. MCR rocks!! SUPERBAND!!!!!

      /   Reply  / 
  34. xYvettex

    jaaaa Green Day is ook super en goed live ^^
    Maar wat hierboven gezet wordt is een beetje heel erg neerbuigend =S de vergelijkingen kloppen van geen kanten. Maargoed smaken verschillen i guess.

      /   Reply  / 
  35. Lindsay

    ja, dat blijkt dat smaken verschillen. MCR blijft toch de beste, hoe je het ook bekijkt!! ben in 2005 naar green day geweest in ahoy, maar dat was ook supergaaf. volgens mij zie je frank, gerard en mikey nog het meest bij handtekening sessies, of hoe je het dan ook mag noemen. van die andere 2 hoor je verder weinig. niet dat hun niet aardig zijn hoor!! Gerard heeft echt 1 van de beste stemmen die ik ooit heb gehoord, live dan ook he!! sommigen zeggen dat hij live niet goed is en dat hij na 2 nummers al moe is, maar dat vond ik afgelopen dinsdag helemaal niet, en dan nog, live zingen is altijd moeilijker dan wanneer je het in de studio doet. Weet je wel hoeveel ze er aan veranderen voor ze het nummer echt klaar hebben??? En dan nog klinkt hij super.

      /   Reply  / 
  36. xYvettex

    Ik ben het met je eens:) ik was ook in Ahoy met Green Day ook een te gekke show zeg!!!! Maar Ray en Bob zijn net zo enthousiast hoor bij signeersessies,, ze hebben echt humor haha,, maarja op het podium staan ze wat meer op de achtergrond. En dat van dat moe zijn snap ik echt niet =S doe het maar eens na,, ik had heel m’n stembanden naar de knoppen meegezongen XD

      /   Reply  / 
  37. Lindsay

    ik ook hoor. ik was helemaal hees na het concert. ik heb echt elk liedje van begin tot eind meegeschreeuwd. ik geloof ik wel hoor, dat ray en bob net zo aardig zijn. ik kan ook echt wel lachen om hun humor. als je weer een (niet al te serieus) interview kijkt moet je gewoon wel lachen, en dan hoeft het nog niet eens echt grappig te zijn. maar als ik frank of gerard hoor lachen, schiet ik ook in de lach!!

      /   Reply  / 
  38. Lindsay

    Yess!! ik kan met 2 dagen de foto’s van het concert ophalen. ik had helaas een wegwerpcamera bij me. de volgende keer neem ik wel de digitale camera mee, daar kun je veel betere foto’s mee maken. het mag dan wel niet, maar als je zag hoeveel digitale camera’s er binnen waren gekomen. er werd ook helemaal niet goed gecontroleerd. gelukkig maar. ik hoop dat de foto’s een beetje duidelijk zijn geworden. heeft iemand anders misschien dan wel duidelijke foto’s??

      /   Reply  / 
  39. Sarina

    Rare engelsen?? Kraak MCR niet zo af! ze zijn zoooo goed!! ik ben laatst naar een concert van hun geweest, 05-06-07 in HMH, het was zoo gaaf! Gerard Way is ook zoo sexy! Maar weet iemand waarom hij die ring draagt? de ene zegt, het is een verofings ring, maar mannen dragen haast geen verlofings ringen, de andere zegt, dat het de ring van zijn oma is, en weer een ander zegt dat hij die ring al had, en gewoon niet meer af gedaan! dat laatste geloof ik misschien wel =)
    voeg me alsjeblieft toe op msn, ik wil graag meer mensen op msn die MCR en Gerard Way ”verslaafd” zijn ;)

    [email protected]

    -xxxLovesGerardWayAndMCRxxx-

      /   Reply  / 
  40. Lindsay

    Gerard = the hottest thing i’ve ever seen!! He’s cute, i love his smile, i love his laugh, i love his voice, i love his hair, i love their (MCR) music, i love him being so nice to everybody, i love his nose, i love his eyes, i like his ass, i love his spazms, i love his weirdness, i love his dances.. so to make it short: I love Gerard Way and i wanna marry him!!!

    Sorry, dat moest ik ff kwijt in het engels, maar het is nu toch wel duidelijk toch??
    En ja ik vind hun muziek ook GEWELDIG, het gaat me niet alleen om Gerard!!! LOL

      /   Reply  / 
  41. Smoly

    Hoi alle MCR en Gerard fans.Ik heb onlangs nog allerlei andere recensies met betrekking tot ‘The black parade’ gelezen en de behoefte van de mensheid om de muziek in een hokje te proppen is stuitend. Wat een gezeur zeg.
    Alsof niet iedere huidige band zich laat inspireren door muziek uit de 70/80-er jaren. Neem de Scissor Sisters, dat zijn toch ook de Beegees all over again. Maar dan weer op hun manier. Ik word ook opnieuw pisnijdig als ik het stukje lees bovenaan waar al deze meels een reactie op zijn. Lekker genuanceerd. Smaken verschillen en dat het OTT (over the top) drama van MCR je ding niet is, is helemaal OK. Maar daarom is de muziek wel goed en geweldig geproduceerd. Ik bedoel, er is geen speld tussen te krijgen, dat album.
    Ik vind de theatrale aanstelleritus van MCR nou juist zo ontzettend leuk (vooral in het kader van lekker meebrullen), of zoals ik in het Engels las: “if you’re gonna feel sorry for yourself, you might as well do it with gusto”. Bovendien zeggen ze over zichzelf in een interview:”we’re just normal dudes playing rockstars”. Nou, dat zegt een hoop, denk ik. Ze nemen zichzelf niet al te serieus, dat maakt ze nou juist zo sympatico.
    Enfin. Gerard lijkt erg op mijn cyperse katertje: heel grote, net iets te ver uit elkaar staande groenbruine ogen, een te kort en iets te stomp neusje, en krullende mondhoeken. Snorharen erbij en oortjes op zijn hoofd en je kan hem horen spinnen.
    Bovendien is hij een fijne buitenbeen. Ik bedoel, Marilyn Manson is ook een fijne weirdo, maar daar zou ik niet mee in bed willen stappen.(brrr).
    Over die ring: ik zag op You Tube een in april opgenomen interviewtje, waarbij de interviewer vraagt wat de ‘significance’ is van die ring, en Gerard antwoord daarop that he ‘met someone very special, and that’s all I’m going to say about it’. Dus misschien heeft hij een leuke hond ontmoet en gekocht, haha. (de kif hoor. Ik wou dat ik die hond was, ehh…?)
    zo, ik kon het weer even niet laten hoor…

    xxxPetra

      /   Reply  / 
  42. smoly37

    Nog even voor de GW fans…
    is het jullie ook al opgevallen dat, waar de andere bandleden tattoes tot aan hun tenen en piercings in verscheidene lichaamsdelen bezitten, Gerard he-le-maal nix heeft, nog geen ringetje door zijn welgevormde oortjes.
    Hij heeft een injectiefobie (onredelijke angst voor naalden). Komisch. Stoer hè? De schat.
    Moeten we dit gekwijl niet eens ergens anders naartoe verhuizen, en zo ja, waarnaartoe dan?
    Toodles, Petra

      /   Reply  / 
  43. Bodine

    Ja, ik zou het in ieder geval ergens anders neerzetten, als het zou kunnen natuurlijk.

    Want dit is een blog over alternatieve muziek e.d., niet een blog voor zwijmelende meiden/vrouwen over mensen uit bands.

      /   Reply  / 
  44. Anne-Claire

    Ooo,het concert @ hmh a’dam was Ge wel Dig echt, ik stond he le maal vooraan.. en precies voor frankie:D Ik heb echt heel erg plezier gehad en wil terug:( Ik vond gee het juist goed doen:P En hy ging me nadoen, ik blies zo’n hand kus toen hy naar me keek en vervolgens deed hy hetzelfde in de lucht!
    Muhaa. niet heel byzonder, maar het concert was dus top..

    Gerard is verloofd geweest maar nu niet meer, zn vriendin heeft iets met m gedaan maar weet zelf nog niet wat dus do some research girls:P

    enne. zie ik jullie weer by het volgende concert van MCR:D:D

    My chemical romance ROCKS!

      /   Reply  / 
  45. Anne-Claire

    ;) je haalt de woorden uit m’n mond!!

      /   Reply  / 
  46. Anne-Claire

    was voor lindsey:P

      /   Reply  / 
  47. Lindsay

    dank je, het is gewoon een lekker ding!!! haha

      /   Reply  / 
  48. daphne

    ik moest toch wel even lachen toen ik de eersten reactie’s las. ik heb bijna geen goed komentaar gelezen op het stukje van joris. maar ze hebben groot gelijk mcr is geweldig en waarom zo afkraken ze zijn toch goed. en als je ze nie goed vind zeg je da gewoon en nie meteen zo afkraken. groetjes aan allen mcr fan’s (I LOVE YOU MCR)

      /   Reply  / 
  49. Katrien

    gerard is mijn lekker geil ding :]

      /   Reply  / 
  50. Rianne

    Dit slaat echt nergens op! Ten eerste MCR is echt geen emo band! ten 2e het lijkt niet op good charlotte en wat je ook opnoemde. En je zegt wel wat moet je als serieuze muziekliefhebber met the Black Parade. Nou ik zal je vertellen, ik bén een serieuze muziekliefhebber en The Black Parade is een album met héérlijke nummers. En nu heb je het wel over mensen onder der 16 jaar die ieder jaar wel een andere held hebben, ik mag dan wel onder de 16 zijn, maar ik ben al heel lang fan van MCR hoor! Het is 1 van de beste bands die ik ken! En dat kijk en huiver slaat echt alles! Je kan wel een mening uiten in nl maar moet dat nou zo? The black parade is een supermooi nummer net zoals alle andere nummers van The Black Parade, maar ook van hun eerdere albums Three Cheers for sweet revenge, brought you my Bullets En ik sluit me helemaal aan bij Anne!

      /   Reply  / 
  51. MCR

    Idd waarom zeggen mensen steeds dat ze emo zijn!?
    Hun zijn echt gewoon te goed =D

      /   Reply  / 
  52. houdvanMCR

    MCR is zo geweldig omdat ze juist zichzelf zijn ondanks de kritiek, zoals deze. En omdat hun tekst betekenis heeft, een verhaal verteld en niet zo commercieel is als de meeste artiesten van vandaag en ze hebben een eigen sound. Hun aankomende album kondigden ze aan om nog meer hun eigen ding te doen ondanks het feit dat dat de verkoopcijfers niet deugd zou doen. Daarom is deze band zo geweldig en ik geloof dus NIET dat ze alleen maar doen wat de dames willen.

      /   Reply  / 
  53. Mij

    my chemical romance is gewoon geweldig!!!
    hun muziek is fantastich en ze redden levens!!!
    vandaag heb ik met volle teugen genoten van LA ink want frank (my H)iero kwam een tatoo halen! btw. vorige week was Gerard Way-to-sexy jarig

      /   Reply  / 
  54. Pingback: Amerikaanse media: emo is gevaarlijk!! (video) | Alternative

  55. peerard weg

    Ik lach dit zo hard uit. Nee, echt, ik lach hier zo hard om.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>