Beirut gaat Arcade Fire achterna

Zach CondonHet zal Zach Condon wellicht geen windeieren leggen. Dat hij kan zeggen dat hij voor het nieuwe album van zijn band Beirut in dezelfde tot studio omgebouwde kerk in het Canadese Quebec heeft kunnen opnemen waar Arcade Fire Neon Bible heeft gemaakt. Op Beirut's nieuwe plaat, The Flying Club Cub, hebben Condon en zijn bandleden zelfs zat rondslingerende nog instrumenten van de Canadese superindieband gebruikt. Dat vertelt hij in een interview.

Bij het werk kreeg hij voor enkele arrangementen hulp van Owen Pallet, bekend van diens eigen project Final Fantasy en voor zijn arrangeerwerk voor The Hidden Camera's en… Arcade Fire, waarmee hij in 20065 ook optrad. Pallet leidde Beirut naar de kerk om daar de opnames van The Flying Club Cup af te ronden.

Dat Condon sinds kort zijn woonplaats Albuquerque heeft ingeruild voor Parijs is in enkele nieuwe nummers al te horen. De wonderlijke authentiek klinkende Balkan-muziek die de 21-jarige Amerikaan maakt is gebleven, maar wie goed luistert, hoort op de nieuwe Beirut nog meer dan op debuut Gulag Orkestar flarden Yann Tiersen (oa. Amélie soundtrack). Enkele liedjes hebben Franse titels meegekregen, zoals Nantes en Le Banlieu

The Flying Club Cup verschijnt op 8 oktober, hieronder wat voorproefjes. Na de release gaat Beirut op tournee: op 15 november geven Condon en consorten een concert in Paradiso te Amsterdam.

Beirut – Nantes, live op Roskilde 2007, in stemmig zwart-wit gefilmd.

The Penalty

Lees ook:
- Tweede album van Beirut onderweg

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Beirut gaat Arcade Fire achterna

  1. Jas

    nantes van Beirut is heerlijk

      /   Reply  / 
  2. hans

    heeft hoog een talking head gehalte maar idd schitterend.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>