UNKLE houdt ermee op

UNKLE liveEerlijk gezegd had het wat mij betreft altijd al bij een eenmalig project mogen blijven, een kleine tien jaar geleden. Maar James Lavelle ging toch door met UNKLE en maakte na de briljante eersteling Psyence Fiction met een hoofdrol voor DJ Shadow, enkele matiger vervolgen met Richard File, in de vorm van Never Never Land (2002) en 'rockplaat' War Stories van vorig jaar. Nu is het einde oefening voor het project, meldt Stereogum.

Ondanks de hulp van grote namen als QOTSA-held Josh Homme, producer Chris Goss of Ian Astbury van The Cult waren die albums lang niet zo mooi, spannend en opwindend als meesterwerk Psyence Fiction, waar je naast de Beastie Boys ook kopstukken uit de Britse pop op terug hoort, zoals Radiohead's Thom Yorke, Richard Ashcroft (The Verve), Badly Drawn Boy en Ian Brown (oud-Stone Roses). De credits voor die prachtplaat kunnen we dus grotendeels op DJ Shadow's conto schrijven.

Hiermee is War Stories van vorig jaar dus UNKLE's zwanenzang, los van een remixalbum dat nog uit is gekomen. De korte afscheidsboodschap luidt als volgt, met de kanttekening dat we van die tien jaar eigenlijk vijf jaar moeten maken, als het om de samenwerking met Richard File gaat.

Goed excuus om de nog altijd verbijsterende video van UNKLE's Rabbit In Your Headlight te tonen, met zang van Thom Yorke.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>