Mike Patton en TV On The Radio-zanger beginnen band

Mike PattonEen nieuwe, spannende samenwerking tussen drie muzikanten is beklonken: volgens NME is zanger annex stemkunstenaar Mike Patton (foto, imposante discografie van al zijn projecten alhier) met TV On The Radio-zanger Tunde Adebimpe en Adam Drucker van het experimentele Subtle een 'supergroep' begonnen. Er wordt momenteel zelfs gewerkt aan een album, dat mogelijk al aan het eind van het jaar het levenslicht kan zien.

Een naam heeft de band nog niet, een vaag plan wel. volgens Adebimpe zijn de drie flink aan het rommelen geslagen met hun stemmen en verschillende manieren van zingen. "Het was Adam's idee om dit te doen, om gewoon eens met onze stemmen in de weer te gaan en vervolgens te zien wat eruit komt."

Alleen al een clash tussen de soulvolle stem van Adebimpe en schijnbaar ongelimiteerde klankkast van Patton zou wel eens heel interessant kunnen worden, maar deze Adam Drucker van het mij niet erg bekende samplepopact Subtle uit Californië klinkt op het eerste gehoor bijzonder veelzijdig en doet in de hoge regionen aan Gnarls Barkley's C-Loo) Een project om scherp in de gaten te houden, kortom.

Ook goed om te weten: mogelijk komen we Mike Patton eind dit jaar tegen in Den Haag, tijdens het State-X New Forms Festival op 12 en 13 december. Zou een optreden van dit trio dan niet de kers op de taart zijn?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Mike Patton en TV On The Radio-zanger beginnen band

  1. Pingback: Een jaartje pauze voor TV On The Radio | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>