Nooit van gehoord op Crossing Border: Ra Ra Riot

Ra Ra Riot on stageDeath Cab For Cutie, Fleet Foxes of Tindersticks kennen we, maar welke onbekende verse bands spelen er op Crossing Border deze week?

De eerste propvolle dag van Crossing Border is er eentje met enkele leuke nieuwe indiepopbands op het programma. Een van die uit te checken bands: Ra Ra Riot uit New York, dat met The Rhumb Line een popplaat heeft gemaakt die opvalt door dansbare ritmes, een prettig luchtige toon en fraaie viool- en celloarrangementen die de liedjes met gemak boven de middelmaat uit trekken.

Dat een ingrijpende gebeurtenis toch aan de basis ligt van deze plaat, is nauwelijks te horen: in de zomer van 2007 kwam oorspronkelijke drummer John Ryan Pike om het leven door verdrinking. Ra Ra Riot besloot om vol enthousiasme door te gaan met muziek maken. Vandaar dat het deze herfst verschenen The Rhumb Line laat een band horen die nooit zwelgt in zelfmedelijden of bij de pakken neer is gaan zitten.

Wel kun je je afvragen hoe je een singletje als Dying Is Fine moet opvatten. Ach, waarschijnlijk als boodschap om zelf altijd de dag te plukken. Normaal iets om een teiltje bij te pakken, maar van Ra Ra Riot kunnen we het uitstekend hebben. Rellerige of opruiende muziek levert dat dus niet op, wel prettig
in het gehoor liggende, mooie liedjes op een aangenaam wegluisterend
album.

Het leverde de band al een plekje als support act op voor
Vampire Weekend. Een optreden van de New Yorkers lijkt daarom garant te staan voor een plezierig begin van Crossing Border.

Ra Ra Riot, donderdag 20 november, 20.00 uur, NTG Stage 1.

Overigens is Crossing Border inmiddels zo goed als uitverkocht!

Ra Ra Riot – Dying Is Fine

Ra Ra Riot – Ghost Under Rocks

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nooit van gehoord op Crossing Border: Ra Ra Riot

  1. Stef

    Ik heb de band gezien vorig jaar in Londen, zeer respectabel, ook al verdronken ze enigszins in de te grote hal waar ze speelden (ze waren het voorprogramma toen). Dying is Fine is overigens geschreven voor de dood van Pike volgens mij, en ik vind persoonlijk dat je op het album toch wel vrij sterk de dood van Pike terughoort. ;) Overigens idd wel zonder dat het melodramatisch wordt of zo. :)

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Je kleine, gul lachende opa op Crossing Border | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>