Gang Gang Dance-tournee gecanceld door brand in Paradiso

Je zou bijna echt gaan geloven dat vrijdag de dertiende ongeluk brengt. In ieder geval wel voor New Yorkse ‘band to watch’ Gang Gang Dance. Bij een brandje in de opslagruimtes van Paradiso in de nacht van vrijdag of zaterdag, zijn praktisch alle instrumenten en apparatuur van de experimentele electropopband (half) gesmolten of beschadigd geraakt door het bluswater. Gang Gang Dance had vrijdagavond opgetreden in de kleine zaal en na afloop alle spullen in de Amsterdamse poptempel achtergelaten. Om ze de volgende morgen buiten nog nasmeulend aan te treffen. De show in Amsterdam was de eerste van een Europese tournee: de overige dertien concerten zijn afgelast.

Dit en maar vooral het kwijt zijn van alle prijzige spullen is begrijpelijkerwijs een flinke klap, als we de MySpace blog van de band erop na lezen. Ook is er wat nieuwe muziek verloren gegaan: enkele geheugenkaarten en samplers zijn eveneens verloren gegaan. Volgens 3VOOR12 verblijft Gang Gang Dance nu nog in Amsterdam om met Paradiso het een en ander aan verzekeringszaken te regelen. Overigens benadrukt programmeur Ben Kamsma dat Paradiso door het brandje geen moment in gevaar is geweest. De oorzaak van het vuur is vooralsnog niet bekend.

Gang Gang Dance – Princes (audio)

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Gang Gang Dance-tournee gecanceld door brand in Paradiso

  1. Bas

    En stinken dat het daar deed.. Pff, intens geurtje zo’n brand(je).

      /   Reply  / 
  2. Freakystyle

    Lullig voor ze, toffe band.

      /   Reply  / 
  3. Lucas

    De overige DERTIEN zijn afgelast.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>