Wilco noemt nieuw album Wilco (the album)

Uh-oh…, als wat de nieuwe muziek betreft de inspiratie maar niet is zoek geraakt bij Jeff Tweedy en de rest van zijn band Wilco. Want het nieuwe, zevende album van de gelauwerde experimentele rootsband heet namelijk gewoon Wilco (The Band). Met daarop ook een liedje dat Wilco (The Song) heet, aldus Rolling Stone. Niet verwacht van de bedenkers van een van de mooiste albumtitels van de laatste tien jaar (Yankee Hotel Foxtrot, geniale plaat trouwens). Naar verluidt kunnen we een gevarieerde nieuwe Wilco tegemoet zien, met zowel poppy nummers als One Wing en Sunny Feeling als een zes minuten durende jam met de titel Bull Black Nova, die zou doen denken aan de krautrock oefening Spiders (Kidsmoke) van album A Ghost Is Born (’04).

Het elf nummers tellende Wilco (The Album) is opgenomen in Nieuw-Zeeland (in Neil Finn’s studio in Auckland) en in de eigen stek in thuisstad Chicago. De plaat komt uit in juni via het Nonesuch-label. Komende zomer speelt Wilco in ieder geval op de festivals Lowlands en Pukkelpop, zoals u weet beide in hetzelfde weekend in augustus. Een nieuwe live-DVD getiteld Ashes of American Flags is net verschenen.

Tracklisting Wilco (The Album)

01 Wilco the Song
02 Deeper Down
03 One Wing
04 Bull Black Nova
05 You and I
06 You Never Know
07 Country Disappeared
08 Solitaire
09 I’ll Fight
10 Sunny Feeling
11 Everlasting

Aardig om te weten: Feist is te horen in You And I.

Nieuw nummer: One Wing (live)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Wilco noemt nieuw album Wilco (the album)

  1. Pingback: Wilco geeft weer actuele Woodie Guthrie-cover Jolly Banker weg | Alternative

  2. Pingback: Wilco streamt nieuw Wilco (The Album) | Alternative

  3. Pingback: Review: Wilco - Wilco (The Album) | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>