In Première: Grizzly Bear – Two Weeks

Een officiële clip voor Grizzly Bear‘s kunststukje Two Weeks, een van de prijsnummers op dit weekend verschenen album Veckatimest, liet zolang op zich wachten dat een enkele fan zelf alvast iets fraais in elkaar knutselde. Regisseur Patrick Daughters is echter de man die die officiële clip heeft gemaakt, waarvoor hij met de New Yorkse band en een berg effect-apparatuur naar een kerkje toog. Zijn reputatie van maker van clips met bizarre of creepy trekjes – zie ook Depeche Mode’s Wrong of Liars’ Plaster Casts Of Everything – houdt Daughters ook hier hoog. De close-ups van de bandleden die in extreme slow motion lachen als keurige kostschooljongens, komen lekker onwerkelijk en ongemakkelijk over.

Als ware engeltjes zingen ze de ingenieuze koortjes van Two Weeks, totdat we iets te zien krijgen dat doet denken aan de Heilige Geest die in deze kerk vlammend neerdaalt in de hoofden van de band. Of iets dergelijks, al een flinke tijd geen bijbel meer gezien. Foto’s van achter de schermen, tijdens het maken van de clip genomen door bandlid Edward Droste, zijn hier te zien en verklappen iets van hoe deze freaky beelden tot stand zijn gekomen.

Het nummer Two Weeks zelf? We hebben het al meerdere keren geprezen als mooiste liedje van dit jaar tot nu toe, en daar blijven we bij: de prachtmelodie en ronduit hemelse (jawel) samenzang maken Two Weeks niets minder dan een briljant visitekaartje voor Veckatimest. Genoeg muziekliefhebbers zullen zeker zeggen dat Grizzly Bear die Heilige Geest al heeft ontvangen tijdens het maken van de plaat. Waarover zeer binnenkort meer.

Grizzly Bear – Two Weeks (official)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “In Première: Grizzly Bear – Two Weeks

  1. Erik

    Ik moet je toch gelijk geven. Nu ik ‘m wat vaker heb gehoord denk ik dat ik deze inderdaad te laag heb beoordeeld. Prachtnummer!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: In Première: Grizzly Bear – Ready, Able | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>